SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fotoğrafı Çekildi, Tamam!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, şehiriçinde görevli trafik ekiplerinin özellikle park ihlalleri ile ilgili ceza uygulamasına itirazları engellemek için "fotoğraflı tespit" uygulamasını duyurmuştuk.. "Fotoğrafçı Polis"in görüntülediğinin cezadan kaçma şansı yok.. "Fotoğrafçı Polis", bu kez öyle bir aracı "cezaya delil olmak üzere" görüntülüyordu ki, o sırada bölgeden geçmekte olan Yorum Gazetesi sahibi ve muhabiri Yaşar Karaaslan, hemen fotoğraf makinesine sarıldı ve "Fotoğrafçı Polis"le, fotoğrafladığı aracı makinesinin hafızasına kaydetti. Polis'in bu kez görüntülediği araç, yazdığı cezaların tahsiliyle sorumlu Maliyeye ait resmi bir araçtı. Bu görüntü, "ihlale müsamaha yok" dedirtti.

21 AĞUSTOS SAAT 16.30..
Gazeteci Yaşar Karaaslan, İnönü Caddesi'nin Nasuhi Caddesi girişinde (Galeria İş Merkezi civarı), ceza yazmak üzere bir aracı fotoğraflayan trafik polisini görünce ve onun objektifinin hedefini farkedince, hemen deklanşörüne bastı.

21 Ağustos Pazartesi günü saat 16.30 sıralarındaki bu olayda; trafik polis memuru, kestiği cezaların tahsiliyle sorumlu olan Vergi Dairesi Başkanlığı'na ait olan, üzerinde hem bu kurumun belirtildiği hem de "MALİYE" yazısı bulunan 44 EP 475 plakalı resmi minibüsü görüntülemekteydi.

Park yasağı olan ana cadde üzerine bırakılmış bu aracın fotoğrafının çekilmesi demek, "park cezası" uygulanması demekti. Vergi Dairesi Başkanlığı da böylece, kendi aracının ihlali nedeniyle, dairesinin veznesine kesilen makbuzdaki miktarı ceza olarak yatıracaktı.

İTİRAZLARA KARŞI..
Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi Ekiplerinin şehiriçindeki denetimleri sırasında, özellikle park ihlali yapan ya da trafiği engelleyecek şekilde park etmiş araçların "plakalarına" uygulanan trafik cezalarına itirazlar sıklaşınca, Emniyet Müdürlüğü "fotoğraflı tespit" yöntemini geliştirdi.

Emniyet Müdürlüğü olanaklarıyla satın alınan 7 adet fotoğraf makinesi, ana caddelerdeki trafik düzenlemelerinden sorumlu motorize ekiplere dağıtıldı. Yetkililer, çekilen fotoğrafların 30 gün süreyle Trafik Şubesi'nde muhafaza edildiğini, kesilen cezalara itiraz eden sürücülere ya da araç sahiplerine gösterildiğini belirttiler. Cezai işlem yapıldıktan sonra böyle bir ihlalde bulunmadıkları iddiasıyla başvuranlara, fotoğrafların gösterildiği, bugüne kadar yapılan itirazların tamamının sahiplerinin itirazdan vazgeçtikleri öğrenildi.

FOTOĞRAF: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız