SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Fotoğrafların Diliyle Malatya'' Yarışması Sonuçlandı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından; Fotoğraf sanatının tüm imkanları ile Malatya’nın doğal, tarihi ve kültürel zenginliklerinin Türkiye’de ve dünyada tanıtılmasını sağlamak ayrıca, fotoğraf sanatçılarının ilgilerini Malatya üzerinde yoğunlaştırmak amacıyla düzenlenen “Fotoğrafların Diliyle Malatya” konulu Fotoğraf Yarışmasının sonuçları açıklandı. İlk 3'e layık eser bulunamazken, 6 eserin sahiplerine ödül verildi.

Yarışma sonuçlarının açıklanması ve dereceye giren eser sahiplerine ödüllerinin verilmesi amacıyla 15 Mayıs Pazartesi günü Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Kazgan, İl Genel Meclis Başkanı Bekir Çelik, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Müftüsü Bekir Gerek, ESOB Başkanı Şevket Keskin, EKKKB Başkanı Ali Evren, Baro Başkanı Mehmet Görgeç, Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren, Fotoğrafçılar Dernek Başkanı Muhittin Uymaz, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve fotoğraf sanatçıları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende bir teşekkür konuşması yapan Malatya Fotoğrafçılar Dernek Başkanı Muhittin Uymaz, fotoğraf sanatına böyle bir değer verilmesinden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Tören öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Akın ise, Malatya Belediyesi olarak fiziksel ve maddi kalkınmanın yanında kültürel ve manevi kalkınmaya da büyük önem verdiklerini belirterek, “Düzenli ve planlı bir şekilde düzenlediğimiz paneller, konferanslar, seminerler, yarışmalar, sergiler, kitap yayınları ve diğer faaliyetlerle kültürel gelişmenin temellerini atıyoruz. Zira şehrimizdeki gelişim ve dönüşümün her alanda olmasını istiyoruz. Bunun gayreti içerisindeyiz” dedi.

Konuşmasında, Malatya’nın tüm güzellikleriyle fotoğraf sanatının gözdesi olabilecek özelliklere sahip bir il olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Akın, “Tüm bu güzellikleri amatör ve profesyonellerin fotoğraf kareleriyle buluşturup Malatya’yı yaşam tarzıyla, insanlarıyla ve doğal güzellikleriyle gözler önüne sermeye çalıştık.

Bu yarışma ile sadece Malatya’nın güzelliklerini belgelemekle kalmadık, ayrıca uluslar arası alanda da ilimizi tanıtma imkanı bulduk. Fotoğraf yarışmamız, Şehrimizin güzelliklerinin göz önüne çıkarılması için çok iyi bir fırsat oldu. Amatör ve profesyonel bakış açılarıyla ilimiz fotoğraflara yansıdı. Bu yarışmamıza Türkiye’nin dört bir tarafından büyük ilgi gösterildi. Bir çok profesyonel ve amatör fotoğrafçımızdan yüzlerce fotoğraf geldi. Yarışma için çekilen fotoğraflar bugün için doğal olarak görülmesine rağmen, yarın için ayrı bir anlam kazanacaktır. Bu sayede Malatya’da yaşanan değişimi gelecek nesillere aktarmış oluyoruz.. Hepsine buradan teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Yarışma ödülü olarak 9.500 YTL verdiklerini belirten Başkan Akın, “Ramazan Öztürk, Celal Yalvaç, Gültekin Tetik ve İsa Çelik gibi fotoğraf sanatı alanında uzman çok değerli jüri üyelerimiz, yarışmaya gönderilen 450’ye yakın fotoğrafı büyük bir titizlikle inceleyip değerlendirmeye aldılar. Bana göre deklanşöre basan her el, her kare ödüle değer. Çünkü hepsi Malatya için bir değer taşıyor.

Ancak bunun bir yarışma olduğu unutulmamalıdır. Mutlaka kazananı da kaybedeni de olacaktır. Fakat dereceye girsin veya girmesin katılan herkesi yürekten tebrik ediyorum. Hepsi de bu yarışma ile Malatya’nın tanıtımına katkıda bulunmuştur. Ödül olarak ortaya konulan 9.500 YTL’yi aşkın miktarın tamamını da yarışmada dereceye giren ve sergilenen eser sahiplerine vermiş bulunuyoruz.

Ben bu vesileyle bir kere daha, başta İstanbul’dan gelerek değerli zamanlarını bize ayıran Jüri üyelerimize; gönderdikleri fotoğraflarla yarışmaya anlam kazandıran bütün yarışmacılara, bu programa maddi ve manevi destek veren Star Color Sahibi Sayın Cihangir Erşan’a, Gökkuşağı Sahibi Cahit Özpınar’a, Kemiksiz Fotoğrafçılık Sahibi Mustafa Ünver’e ve Fotoğrafçılar Odası Başkanı Sayın Muhittin Uymaz’a, ayrıca emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise böylesine önemli kültürel ve sanatsal bir etkinliği organize edip, teşvik ettiği için Malatya Belediyesine teşekkür ettiğini söyledi. Vali Daşöz, “Çünkü görevleri arasında genelde alt yapı ve daha çok fiziki işlerle ön plana çıkan Yerel yönetimlerimizde çoğu zaman kültürel hizmetler, sanatsal hizmetler çok sınırlı kalıyor.

Fotoğraf denilince aklımıza hemen şu söz geliyor ‘Bir resim belki bin kitabın anlatamayacağı şeyi anlatıyor.’ Gerçekten sizler Malatya’nın 2006 yılı itibariyle güzelliklerini, özelliklerini bir resimle ortaya koydunuz. Yarışmaya katıldınız ama Malatya’nın tarihine, ülkemizin bu kısımdaki tarihine önemli bir belgede kazandırmış oldunuz.

İnanıyorum ki bu yarışma, ilerde Malatya ile ilgili tarihi çalışmalarda daha anlamlı bir yer tutacaktır. Ayrıca ilin tanıtımında çok değerli bir belge, gelecek nesillere güzel bir miras olacaktır. Bu nedenle hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Jüri Üyesi Gültekin Tetik tarafından yarışmada dereceye giren eser sahipleri açıklandı. Tetik, yarışma sonuçlarını açıklamadan önce yaptığı konuşmada Malatya’ya daha önce de birkaç kez geldiğini ancak, bu yarışma nedeniyle Malatya’yı biraz daha fazla tanıma imkanı bulduğunu ve Malatya’nın gerçekten tarihi, turistik zenginliklere sahip olduğunu belirtti.

Konuşmasında Malatya’nın en önemli özelliklerinden biri olarak içme suyunun kaynağından direkt şebekeye verilmesini gördüğünü dile getiren Gültekin Tetik, “Bugün dünyada suyu elinde bulunduran, artık gücüde elinde bulundurmaktadır. Malatyalılar, bu açıdan çok şanslılar. Ayrıca, başta Belediye Başkanı H. Cemal Akın olmak üzere bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmada, Jüri üyeleri olarak İlk Üçe layık eser bulamadıklarını ifade eden Tetik, yapılan değerlendirme sonucunda;

BAŞARILI GÖRÜLEN ESERLER (1000’ER YTL ÖDÜL)

*Yeşilyurt Evi (Van’dan Fatih SÖNMEZ )
*Özgürlük (İstanbul’dan Sebahattin ÖZVEREN)
*Malatya Eski Çarşı (İstanbul’dan Necla DEYİRMENCİ)

MANSİYONA UYGUN GÖRÜLEN ESERLER (500’ER YTL ÖDÜL)

*Sahilin Bereketi (Erzincan’dan Halil YÜKSEL)
*Sinema Caddesi (Malatya’dan Şafak KELLECİ)
*Görev Tamam Sultansuyu (Malatya’dan Ali Gökmen ŞİRECİ)

Ödüle layık görüldüklerini söyledi. Ayrıca, yarışmaya katılan yaklaşık 450 eser arasından 30 adet eserin de Sergilenmeye uygun bulunduklarını ve sergilenen her eser sahibine de 165 YTL ödül verildiğini söyledi.

Sonuçların açıklanmasından sonra Yarışmanın Jüri Üyeliğini yapan Gültekin Tetik ve Celal Yalvaç ile Sponsor olan firmalara teşekkür belgeleri, dereceye giren eser sahiplerine de ödülleri verildi.

Ödül Töreninin ardından, Vali Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanı Akın tarafından Fotoğraf Sergisi’nin açılışı yapıldı ve sergi törene katılan davetliler tarafından gezildi. 30 eserden oluşan Fotoğraf Sergisi 19 Mayıs Cuma gününe kadar açık olacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız