SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fotomontajlı' Açıklama

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:24:29
'Fotomontajlı' Açıklama
A- A+ PAYLAŞ

Kentsel Dönüşüm Projesi'nin uygulandığı yerde yapılan su deposu ile ilgili Malatya Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın fotoğrafının, fotomontaj yöntemi ile yapımı süren deponun fotoğrafına eklendiği farkedildi. 

Belediye tarafından yapılan açıklamada, su deposunun inşaatı ile ilgili şu bilgilere yer verildi; 

Malatya Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yapılacak olan konutların su ihtiyacının karşılanması için TOKİ bölgesine 3 bin tonluk su deposu yapıyor.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Malatya’nın sağlıklı bir alt yapıya kavuşması amacıyla Malatya Belediyesi tarafından yoğun bir gayret gösterildiği belirtilerek, son 4.5 yıl içerisinde 134 kilometre içmesuyu, 107 kilometre kanalizasyon ve 110 kilometre yağmursuyu şebeke hattının döşendiği ifade edildi.

Açıklamada, özellikle sağlıklı ve güvenli bir içmesuyu şebeke hattı oluşturmak için mevcut asbest boruları yeni çelik borularla değiştiren Malatya Belediyesinin,  TOKİ bölgesi başta olmak üzere, yüksek rakımlı yerlere hizmet verecek olan 3 bin tonluk su deposu yaptığı bildirildi.

Mevcut TOKİ konutları ile Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak olan konutlara içmesuyu verilmesi bakımından, gelecekte herhangi bir sıkıntı yaşanmaması amacıyla; geçtiğimiz aylarda inşaatına başlanan 3 bin m3’lük su deposu inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor.

Çakır: Yüksek rakımlı yerlerde yaşanan içmesuyu sıkıntısının önüne geçilmiş olacak

Öte yandan yeni yapılan 3 bin m3’lük su deposunun yapımı ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Herhangi bir aksilik çıkmadığı takdirde Eylül ayı sonuna doğru bitirmeyi planladığımız su deposunu, Kentsel Dönüşüm Bölgelerini de göz önünde bulundurarak 1300 rakım yüksekliğine yapıyoruz. 3 bin m3’lük su deposunun hizmete girmesiyle birlikte, özellikle yaz aylarında hem yüksek rakımlı bölgelerde yaşanan içmesuyu sıkıntısının önüne geçilmiş olacak, hem de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak olan konutlar için şimdiden önlem alınmış olacaktır” dedi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız