SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fransa OHAL'ı Sonbaharda Kaldıracak

0
Güncellendi - 2017-07-04 03:15:37
Fransa OHAL'ı Sonbaharda Kaldıracak
A- A+ PAYLAŞ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkedeki olağanüstü hal (OHAL) uygulamasını sonbaharda kaldırma kararı aldığını bildirdi.

Macron, Versay Sarayı'nda "Kongre" şeklinde toplanan Ulusal Meclis ve Senato'ya hitap ederek, cumhurbaşkanlığı dönemindeki öncelikli hedeflerini açıkladı.

"Fransızlara özgürlükleri vermek için olağanüstü hal uygulamasını sonbaharda kaldıracağız." ifadelerini kullanan Macron, bu özgürlüklerin, güçlü demokrasinin varlığı için bir şart olduğunu kaydetti.

Bakanların görevlerinde yaptıkları işlerden dolayı hesap vermesi gerektiğini vurgulayan Macron, bunu kolaylaştırmak için, bakanların yolsuzluk ve usulsüzlükleriyle ilgili yargılamaları yürüten özel mahkemeleri kaldırmak istediğini belirtti.

Meclis ve Senato üyelerinin sayısı azalacak

Yasama ile ilgili öncelikli hedefinin, Ulusal Meclis ve Senato'daki üyelerin sayısını üçte bir oranında azaltmak olduğunu ifade eden Macron, daha az sandalyeli ve imkanları güçlü bir meclisin daha iyi çalışacağını savundu.

Milletvekili seçim sistemini de değiştirmeye yönelik çağrı yapan Macron, bütün siyasi partilerin temsil edilebilmesi için her siyasi partinin "belli bir oran" ile mecliste yer alması gerektiğini belirtti.

Başkent Paris'te 13 Kasım 2015'te 130 kişinin ölümüne yol açan terör saldırılarının ardından olağanüstü hal ilan edilmişti.

Bakanlar Kurulu, iki ay önce olağanüstü halin 6. defa uzatılmasının temmuz ayında parlamentoya sunulması kararı almıştı.

Paris, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız