SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fransa Romanları Sınır Dışı Ediyor

A- A+ PAYLAŞ

Fransız Haber Ajansı AFP, yaklaşık 150 Romanın bu sabah otobüslerle Romanya'ya sınırdışı edilmek üzere Roissy-Charles de Gaulle havaalanına götürüldüğünü duyurdu.

Göç ve Uyumdan Sorumlu Bakan Eric Besson, dün yaptığı açıklamada, perşembe günü Paris'ten 158, Lyon'dan 125 Romanın sınırdışı edileceğini söylemişti.

Fransa, ocak ayı başından bu yana 8 bin 133 Romanı sınırdışı etti.

Fransız hükümetin tavrı, Fransa'daki muhalefet ve sivil toplum örgütleriyle, AB Komisyonu ve Avrupa Konseyi'nin sert tepkisine yol açmıştı.

Öte yandan Avrupa Parlamentosu'ndaki Sosyalist Grup, Fransız hükümetinin Romanları sınırdışı etmesine sert tepki gösterdi.

Sosyalist Grup Başkanı Martin Schulz tarafından yapılan açıklamada, Fransa'nın tavrı "korkunç" olarak nitelendi ve AB'nin, "Fransa'yı birliğin serbest dolaşım ilkesine ihlal ettiği" gerekçesiyle kınaması istendi.

Açıklamada, Fransız hükümeti, "popülist ve seçim kaygısıyla" bu tür bir uygulama içine girmekle suçlandı.

Sosyalist Grup Başkanı, AB Komisyonu ve AB Başkanının derhal duruma müdahale etmesini de istedi.

Fransız Haber Ajansı AFP, yaklaşık 150 Romanın bu sabah otobüslerle Romanya'ya sınırdışı edilmek üzere Roissy-Charles de Gaulle havaalanına götürüldüğünü duyurmuştu.

Göç ve Uyumdan Sorumlu Bakan Eric Besson, dün yaptığı açıklamada, perşembe günü Paris'ten 158, Lyon'dan 125 Romanın sınırdışı edileceğini söylemişti.

Fransa, ocak ayı başından bu yana 8 bin 133 Romanı sınırdışı etti. Fransız hükümetinin bu tavrı, Fransa'daki muhalefet ve sivil toplum örgütleriyle, AB Komisyonu ve Avrupa Konseyi'nin de sert tepkisine yol açmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız