SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fransa'da '3 Çocuk' Tartışması

A- A+ PAYLAŞ

Fransa’da Başbakan Fillon’un 3 çocuklu ailelere indirimli tren biletini kaldıracağını açıklaması ortalığı karıştırdı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “En az üç çocuk yapın” çağrısı büyük tepkilere neden olmuştu. Benzer bir tartışma Fransa’yı da karıştırdı. Başbakan François Fillon’un nüfusun giderek azaldığı ülkede çocuk yapılmasını teşvik amacıyla çıkarılan bir uygulamanın kaldırılacağını söylemesi Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile arasını açtı. Ülkede uzun zamandır devam eden bu uygulamalardan biri de, üç ve fazla çocuğu olan ailelere, tren seyahatlerinde indirimli bilet hakkı tanınması. Fillon, geçen hafta bir açıklamasında, “Hükümetimizin bu uygulamayı devam düşüncesi yok. Bütçeye yük bindiriyor” dedi.

Bakanlarıyla ayrı düşüyor

Ancak başbakanın bu sözleri Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin büyük tepkisine neden oldu. Sarkozy, başbakanını yalanlayarak “Genç nüfusun azlığı Fransa’nın en önemli sorunlarından biridir. Çocuk yapılmasını teşvik edecek uygulamalardan vazgeçilmeyecek” diye konuştu. Fransız basınına göre Sarkozy, Bakanlar Kurulu’nda da Fillon’u sert sözlerle azarladı.

Kendi bakanlarıyla bir çok konuda ayrı düşmesinin Sarkozy’yi zor durumda bıraktığı ifade ediliyor. Fransız gazeteleri, Cumhurbaşkanı’nın politikalarına aykırı davranan bakanları toplayarak, “Bakın sizi defalarca uyardım. Bir kez daha böyle bir şey olursa kovarım sizi” diye tehdit ettiğini yazdı.

İKİ EVLİLİĞİNDEN 3 OĞLU VAR

Fransızlara çok çocuk doğurun çağrısını yapan Cumhurbaşkanı Sarkozy, dün de bu çağrısını yinelemek ister gibi bir doğumevini ziyaret etti. Bir haftalık bir bebek ile kameralara poz veren Sarkozy’nin 1982-1996 arasındaki ilk evliliğinden Pierre (23) ve Jean (21) adlı iki oğlu bulunuyor. Sarkozy’nin geçen yıl boşandığı ikinci eşi Cecilia’dan da Louis adında 11 yaşında bir oğlu daha var.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız