SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fransa'ya Tepki Gösterdi

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Mustafa Şahin, Ermeni Soykırım İddiasını reddedene ceza öngören yasa değişikliği nedeniyle Fransa'ya tepki gösterdi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Fransa parlamentosunda 577 milletvekilinden sadece 51 milletvekilinin katıldığı büyük oylamada 6 hayır, 45 evet oyu ile  Fransa parlamentosu sözde Ermeni soykırımını kabul etti. Coğrafi keşiflerden sonra acımasız bir şekilde hammadde elde etmek ve yeni zenginlikler elde etmek için dünyanın dört bir tarafına hunharca katliamlar uygulayan Fransa 1945 yılından itibaren Cezayir’de nüfusun %15’ini katletmiştir. Fransızlar artan hammadde ihtiyacını karşılamak için, Cezayir halkını, toplu fırınlarda yakarak acımasızca şehit etmişlerdir.  
 
Bugünkü Fransız Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin babası 1940’larda Fransız lejyonunda askerlik yaptığından, Sarkozy, atalarının geçmişte Cezayir’de  neler yaptığını birincil kaynaklardan çok rahat öğrenebilir.
 
Mondros Ateşkes Antlaşmasından sonra Ermeni çetelerle birlikte Urfa, Maraş ve Antep’e çıkarma yaparak Anadolu’yu işgal eden Fransızlara karşı bölge halkının düzenli ordu olmadan kendi şehirlerini canları pahasına savaşarak, düşmana karşı kendi mücadelelerini verdiler. Antep’te Şahinbey, Urfa’da Hacı Mustafa Kamiloğlu ve Maraş’ta Sütçü İmam’ın öncülüğünde başlayan bu direnişle Fransızlar geri püskürtülerek anlaşmaya zorlanmıştır. 1921 Ankara Anlaşması ile Hatay hariç tüm yurttan Fransızlar geri çekilmiştir.
 
 Milletimiz bu onurlu duruşu gösteren illere Meclis kararı ile 1921’de Antep’e ‘Gazi’, 1973’te Maraş’a ‘Kahraman’, 1984’te Urfa’ya ‘Şanlı’ unvanını vererek bu mücadeleyi sergileyenlere karşı tarihi sorumluluğunu yerine getirmiştir. Fransa, TBMM’nin bu illere vermiş olduğu unvanları niçin verdiğini çok iyi biliyor. 
 
Osmanlı Hükümdarı Kanuni Sultan Süleyman’a mektup göndererek yardım talep eden Fransa Kralı Fransuva’yı ve İspanya’da Engizisyon’dan kaçarak Osmanlı’ya sığınan dedesinin nasıl korunduğunu Sarkozy,  unutmuş olsa gerek. 
 
Fransa’da her geçen gün artan ekonomik krizin ortaya çıkarmış olduğu sıkıntıları, siyasi manevralarla çözmeye çalışan Sarkozy, Türkiye tarihinde soykırım bulamaz. Eğer Türkiye tarihine bakarsa kendi ailesine ve aile seceresine şöyle bir derinliğine bakarsa orada milletimizin yardımından, hoşgörüsünden, şefkatinden başka bir şey göremez. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız