SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fransız Üniversitesine Malatyalı Rektör

A- A+ PAYLAŞ

Fransa'nın seçkin yüksek öğrenim kurumlarından Rouen Üniversitesi'ne Türk rektör seçildi. Prof. Dr. Cafer Özkul, dün yapılan oylamada diğer iki rakibini geride bırakarak bu göreve layık görüldü. Özkul, iki üyenin katılmadığı 140 kişilik seçici kurulda dün öğleden sonra yapılan oylamada 80 oy almayı başardı. Böylece ikinci tur oylamaya gerek kalmadan yeni rektör olarak ilan edildi. 8 Mayıs'ta seçici kuruldaki oylamada Prof. Özkul'un diğer iki rakibi, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. François Tron ile Edebiyat Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Christine Le Bozec'ti. 2002'de fen fakültesi fizik bölüm başkanı olduğu dönemde yine rektör seçimine katılan, oyların üçte birini almasına karşın ancak ikinci olabilen Prof. Özkul, 10 Mayıs günü seçildiği rektörlük görevini 5 yıl sürdürecek.

EN ÜST KADEMEYE ÇIKTI
25 bin öğrencisi, 1800 öğretim üyesi ve personeli bulunan, 7 fakülte ve 15 yüksek okuldan oluşan üniversiteyi artık 5 yıl boyunca Prof. Özkul yönetecek. Aynı üniversitede bölüm başkanlığı ve fakülte dekanlığı yapan Prof. Özkul, Malatya'nın Hekimhan ilçesi Kocaözü köyünde doğdu.

Sınavla kazandığı bir bursla gönderildiği Fransa'da Elektrik Mühendisliği dalında üniversite öğrenimi gören Özkul, doçentlik ve profesörlük unvanlarını da bu ülkede elde etti.

Aldığı birçok ödülün yanında, ülkede profesörlüğün en üst kademesi olan ve profesörlerin sadece yüzde 2'sinin geçmeyi başarabildiği "classe exeptionelle" sınıfına geçti. Evli ve 3 çocuk babası olan Prof. Özkul'un eşi Çağlayan Nehir Özkul da akademisyen olarak görev yapıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız