SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fransa Vatandaşlığına Başvuran İngilizler 10 Kat Arttı

0
Güncellendi - 2018-01-12 02:25:51
Fransa Vatandaşlığına Başvuran İngilizler 10 Kat Arttı
A- A+ PAYLAŞ

Fransa İçişleri Bakanlığı, vatandaşlığa başvuran İngilizlerin sayısının üç yıl içerisinde 10 kat arttığını bildirdi.

Fransa İçişleri Bakanlığı, 2015 yılında 386, 2016 yılında bin 363 ve 2017 yılında 3 bin 173 İngiliz'in Fransız vatandaşı olmak için başvurduğunu açıkladı.

Fransa'da göçmenlik danışmanlığı yapan İngiliz Fiona Mougenot, 2017'de yapılan 20'den fazla vatandaşlık başvurusuyla ilgilendiğini, başvuranların çoğunun Avrupa vatandaşlığını korumak ve bürokratik sorunları en aza indirmek istediklerini söyledi.

Mougenot, "Pratik konular müşterilerimiz için elbette önemlidir. Fakat çoğu için ana motivasyon Avrupa'da kalmaktır. Birçoğu referandumda oy kullanamadı, Brexit yüzünden dehşete düştü ve ihanete uğramış hissetti. Fransa onlar için hayati bir önem taşıyor, çünkü hayatları burada, ancak onlar aslında sadece Fransa'yı değil, Avrupa'yı terk etmek istemiyor" dedi.

Öte yandan, İngiliz medyasında yer alan haberlerde, İngilizlerin havalimanları, Manş tüneli ve Eurostar terminallerindeki kuyruklardan kaçınmak, sağlık ve sosyal yardımlara hak kazanma arzusu gibi nedenlerden Fransız vatandaşlığı başvurusu yaptıkları belirtildi.

Paris, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız