SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Freni Patlayan Kamyon Eve Girdi, 1 Ölü 6 Yaralı

0
Güncellendi - 2016-10-09 22:04:57
Freni Patlayan Kamyon Eve Girdi, 1 Ölü 6 Yaralı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da freni boşalan kum yüklü kamyon Suriyeli bir ailenin yaşadığı eve girdi.  Olayda, 7 aylık hamile olduğu öğrenilen Sena Audi (27) ve karnındaki bebeği hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı.

Kaza, Merkez Beydağı Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde meydana geldi. TOKİ Karagöz Caddesi'ndeki taş ocağından merkez istikametine kum taşıyan Mustafa Cansız (36) idaresindeki 44 NK 290 plakalı kum yüklü kamyonun aniden freni boşaldı. Karşıdan gelen araç ve insanlara eliyle çekilin işareti yapan Cansız, önce refüjü sonrada iki katlı evin bahçe duvarını aşarak, Suriyeli bir ailenin yaşadığı eve girdi. Suriyeli aile ve misafirlerinin bulunduğu 6 kişi yıkılan evin altında kalırken, kamyon şoförü Cansız ise araç içerisinde sıkıştı.

Olayın meydana geldiği Merkez Beydağı Mahallesi’ne AFAD ve itfaiye ekipleri ile çok sayıda ambulans yönlendirildi. Yıkılan duvarların arasından çıkarılan Ahmet (4), Meryem Audi (6), Faruk Ode (27) ve  4 aylık hamile olduğu öğrenilen İman Ode (25) ile kimliği öğrenilemeyen bir kişi ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılırken, ekipler kamyonda sıkışan sürücü ve molozların altında kalan hamile kadını kurtarmak için zamanla yarıştı.

Ekipler, uzun uğraşlar sonucu kamyon şoförü Mustafa Cansız’ı sıkıştığı yerden çıkararak, ambulansla hastaneye kaldırdı. Moloz yığınlarının altında kalan  hamile Sena Audi ile karnındaki bebeği ise sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Görgü tanığı Murat Dinçer, kamyonun balatalarının yanarak aşağı doğru geldiğini, önce refüje sonrada duvara çarpıp, evin içerisine girdiğini söyledi.

Dinçer, evin içerisinde bir bayan ve iki çocuğu çıkarttıklarını, molozların altında kalan bayanı da ekiplerin çıkarttığını ifade etti.

Merkez Beydağı Mahallesi Muhtarı Hakverdi Sevgi ise evde 3 kişilik bir ailenin kaldığını, ayrıca Gaziantep’ten gelen 3’te misafirlerinin olduğunu söyledi.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

kamyon1

kamyon2

kamyon4

kamyon5

kamyon6

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • Bülent (7 yıl önce)
    Büyükşehir olduğumuzda merkezi Battalgazi ve Yeşilyurta bağlayana kadar merkezde 2 tane belediye açılsaydı hizmetlerde belki daha iyi olurdu. Bakalım ne zaman TOKİ yolu yapılacak daha kaç kaza olması bekleniyor acaba...
    0
    0
    Yanıtla
  • Zehra (7 yıl önce)
    Kadın kadına nasıl yapar bu yorumu demeyin şahıs insan olamamış kadınlıktan ne anlasın! Dili dini ve ırkı ne olursa olsun o kadın orda can vermiş kim bilir nasıl bir acıyla allah ölümünde hayırlısını versin ama sizde biraz insan olun demem ama insanmış gibi davranın belki kazara olursunuz.!
    0
    0
    Yanıtla
  • battal (7 yıl önce)
    Suc o tas ocaginin oraya iznini vrende oyle bir yol olurmu kacis rampasi yok cok dik fren dayanmiyor cunku beydagindan cevre yoluna kadar fren yapmalisiniz yukde firmalar az olunca kabul etmiyor daha cok can yakacak oraya kurulma sebebide kantardan kacmak yetkililer biraz daha insan olmeden cozum bulmazlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazayı yapan aracın bu taş ocağıyla hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. Ayrıca bu kazanın söz konusu taş ocağına mal edilmesi doğru değildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (7 yıl önce)
    Harfiyat taşıyan kamyonlar maalesef yukarıdan aşağı inerken hiç bir kurala uymuyorlar.Her dakika bu araçlar iniyor.Bu araçlara değişik yön verilsin.Şehir içinde sürekli görüyoruz.Trafik ışıkarını görmemezlikten gelerek araba kullanıyorlar.Genelinde benim gördüklerim ve 155 bildirdiklerimiz Malatya B.Şehir Belediyesine ait araçlardır.Tedbir alınması gerekir.Yoksa bu tür kazalar çok olur.Bu araçlar periyodik muayenelerini yaptırıyorlar mı?Mutlaka kontrol edilmeli yoksa trafikten men edilmelidir.Araç Muayene İstasyonları faaliyete geçtikten sonra bu tür freni boşalan kazalar az görüyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • gökhan (7 yıl önce)
    fahri kayahan olsa ortalığı ayağa kaldırırdınız. f.kayahan tarafına saçma sapan çakma kanalboyu yaparken malatyanin diğer yerlerini ihmal eden belediye utansın.
    0
    0
    Yanıtla
  • deniz (7 yıl önce)
    bizim hergün vatan evladımız kendileri için ölüyor suriyeliler üzülüyormu acaba onlara
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Arıkan (7 yıl önce)
    Pötürgeli. Degerli kardeşim motaş şöforleri çok hızlı demişsin ve digerleri ile ayni kefeye koymuşsun dikkatini cekeyim motas aracları takip sistemiyle izleniyor hız yapınca gerekli ceza amirlikce veriliyor lutfen bilip bilmeden yorum yapma
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent bey yanlis bir yorum değil dogru bence kurallara uymuyor motas defalarca goruyoruz toki yolunda nasil gittiklerini kimse bilip bilmeden konusmuyor siz sadece kendi dogrularini goruyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • hüseyin (7 yıl önce)
    bende tokide oturuyorum ve toki yolu cidden sıkıntılı rabbim kaza yapanların yardımcısı olsun ve her gun yolda kaza görüyoruz .. bir gün bizlerde kaza yapacaz belediye belediye değilki... burası yeni kurulan yerleşim alanı bari burada trafik düzgün olsun oda yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Teşekkür ederim Allah razı olsun kaza yapan kişi benim babam babamın kaza yaptığını haberlerde görünce şok oldum babamın bacağı sakat şuanda topallayarak yürüyor ve burda tek suç belediyenin değil babamın çalıştığı firmanın da suçu var eğer kamyonun muayenesi yapılmış olsaydı bunların hiçbiri olmayabilirdi yani burda suçlu olan tek kişi belediye değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (7 yıl önce)
    Toki yolunda olan ikinci ölümlü kaza tarcin cafe onunde olan kazanin 200 300 metre alti bende bu yolu gunde 4 5 sefer kendi aracimla kullaniyorum hic bir kontrol yok hiz kesici yok aydinlatma yok trafik radar ekiplerinin ugramadigi bir yol toplu tasima araclarinin show yaptigi firinlarin mobilyetlerinin showlarini yaptiği yer sanirim ehliyeti olmayan cocuklara veriliyo 15 16 kisilik toplu tasima minibuslerin 25 ila 30 kisi bindiriliyo motas otobusleri yokus asagi suratli iniyo kamyonlarin manzarasi zaten ortada tokideki insanlarin da cani boyle gidiyo uyanin yetkililer bi zahmet kalkin koltuklariniz sogusun
    0
    0
    Yanıtla
  • Kara (7 yıl önce)
    Takdiri ilahi..uzatmayın..daa..
    0
    0
    Yanıtla
  • Elbette her şeyin takdirini bilen Yüce Allah C.C.tır. Burada o kadar kaza oldu tedbir almamaktamı Yüce Allah C.C.' ın takdiri, sorumluluk makamlarında oturanların görevi sadece oturup paramı almak? odamı takdir ilahi. Bu yolda olan bazı kazalar. 30.08.2016 tarihli kazada 1 Ölü. 17.07.2016 tarihli kazaza, 6 Yaralı 22.06.2016 tarihli kaza 3 araç kaza yapmıştı 18.08.2015 tarihli kazada 1 Ölü 5 Yaralı 15.09.2010 tarihli kaza, bu kazada askeri serviste bulunan bir askerimiz şehit olmuştu Allah (C.C.) tüm şehitlerimize rahmet eylesin. YAZIK BU CANLARA EY SORUMLULAR SİZ İZLEMEYE DEVAM EDİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hoca (7 yıl önce)
    TOKi Bölgesi Malatya'nın öksüz evladı.O yoldan her gün üç beş defa inip çıkıyoru yolun sadece bir tarafı yıllar sonra aydınlatıldı.Hayat Fahri Kayhan'a güzel.İlk yere seçimde Beydağı ve Toki sandığa gitmesin bakın hizmet nasıl geliyor.Allah'tan çöp kamyonları var,onlar da olmasa Belediye yok.Malatya'da en güzel bölge olan Beydağı ve Toki Belediye sayesinde en berbat bölge oldu.Alkışlıyoruz...
    0
    0
    Yanıtla
  • 10 yıldan fazla geçmişi olan Tokide yapılan 2-3 park çok lazım ya çok çok çok temel ihtiyaç birde 2 yıldırlı 3-5 kulübe tarzı bir şey yapmışlar ne olduğu hale belli değil ve mini minnacak yerler ama dediğim gibi halen inşaat. Birde sağlık ocağı bir iki Bld. Otobüs durağı. Muhtar ağada muhtar evine duvar çekti ha birde cami etrafına yani icraat anlattığım gibi anlat anlat bitmiyor işte. Bir akbil yükleme cihazı getiremediler yıllardır inanın bunu ben bile buraya yazarken utanıyorum. Hacı Hüseyin Polata güvenmiştik ama 2 yıl oldu elle tutulur bir şey yok ortada pardon Ramazanda İftar vermişti unutmadan yazayım. Elektrik lambaları yanmaz bir çok yerde eski Tokide ama basın yayıncı ve gazicilerin oturduğu Toki olunca başkan oranın elektrik sorunu için tam ayaklarına kadar gider biz bunlarıda iyi biliriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (7 yıl önce)
    Gercekten yazik insanlarin cani hice sayiliyor.Birgun yetkililer trafik ekibi cikip bi kenarda o yolu izlesin kamyonlar ne kadar suratli gidiyor belediyenin otobusleri yukardan asagi nasil gidiyor bunlarin kontrolu yapilsin daha can yanmasin yetkililer göreve lütfen uyanin
    0
    0
    Yanıtla
  • kerem (7 yıl önce)
    Sayın editör 'sude' adıyla yazılan bu yorumu neden kaldırmadınız. Bir insan ölmüş bu çirkin ağzın yaptığı yoruma bak. Kamyonun freni neden yanlış yerde patlar ki...
    0
    0
    Yanıtla
  • sude (7 yıl önce)
    suriyeliler yakında nüfustan plaket alır hepsi hamile.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ortada bir can gitmiş yaptığın yoruma bak. Tepkini başka bir haberde verebilirdin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadın hamile ve ölmüş sizin yazdiğınız şeye bakin. İnsanlik ölmüş öz ağlamayinca göz ağlamazmış .
    0
    0
    Yanıtla
  • sen nasıl bir vicdana sahipsin kadın kadına bu yorumu yaparmı kesin 8 marttada edebiyat yapıyodur
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (7 yıl önce)
    Karagözde oturan halkın büyük bölümü taş ocağı içün itiraraz etti hatırlarsınız Malatya Vekilleri de bölgeye gidip incelemeler yapmıştı halkın büyük bir ölümü istemiyordu ama işşşşteeee ne oldu bitti taş ocağı oraya yapıldı sonuç işte böyle acı olur... Tokiden inen araçları bir gün kamereya alınsın vatandaş ne demek istediğini anlar... Bu kaçıncı ölümlü kaza oldu ama hiç bir önlem yok sadece yaptıkları oda yeni yapılan yol çizgisi... Sorumlular siz oturmaya devam edinnn. Elbet Allah C.C. büyüktür. Rabbim tüm cümle ümmeti korusun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazayı yapan aracın bu taş ocağıyla hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. Ayrıca bu kazanın söz konusu taş ocağına mal edilmesi doğru değildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • ebru (7 yıl önce)
    ilk kaza değil, son olmayacak. yıllardır toki evlerinin yolunu yapmadılar. yolları yapmayanlar versin hesabını. suçlular kendini iyi biliyor. vicdan azabından uyuyamasınlar inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • ebru (7 yıl önce)
    ilk kaza değil, son olmayacak. yıllardır toki evlerinin yolunu yapmadılar. yolları yapmayanlar versin hesabını.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin Bikriye (7 yıl önce)
    KERPİÇ ev nerede göremiyoruz. Gördüğümüz Karkası betonarme binadır. düzeltilmesini temenni ederiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • olay olduktan 10 dakika sonra toki ye gidiyordum.bina betonarme.
    0
    0
    Yanıtla