SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Frenleri Boşaldı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin bazı birimlerinde başkan Ahmet Çakır'ın bilgisi haricinde bazı yöneticilerin yakınlarının "muvazaalı" yöntemlerle işe alındığı yolunda malatyahaber.com'da yayınlanan "Başkandan Habersiz!" başlıklı habere Malatya Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü aracılığıyla "güya" yanıt verilirken, açıklama yapma yerine anlaşılmayacak maliyet hesapları ve hakaret niteliğinde ifadeler yeraldı. Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın umreye gitmesini fırsat bilerek belediye yönetimini üstlenen kadronun, başkanın yokluğunda ellerine geçirdikleri yetkiyle, "saldırıya geçtikleri" anlaşılırken, bunun aynı kadronun çap ve yeteneğiyle ilgili daha önce yapılan haberlerin neden olduğu "kuyruk acısı"ndan kaynaklandığı değerlendiriliyor.

"BAŞKANDAN HABERSİZ!"
Malatya Belediyesi'nde, çap ve yetenekleriyle uzaktan yakından ilgisi olmayan görevlere getirilen bazı kişilerle ilgili olarak malatyahaber.com'da bugüne kadar yeralan haberler yüzünden sıkıntılı olanların, hesaplaşma fırsatı bulduğunu zannettikleri "Başkandan Habersiz!" başlıklı haber şöyleydi:

"Belediyeye bağlı şirketler ya da belediye işleri yapan şirketlere, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın bilgisi haricinde eleman alındığı, bu alımlardan bir belediye başkan yardımcısı ile bazı daire müdürlerinin bilgisinin ve katkısının olduğu öne sürüldü.

MEZARLIK ÜZERİNDEN..
Belediye Başkan Yardımcısı Abuzer Kabakaş’a bağlı Mezarlıklar Müdürlüğü’nün cenaze taşıma, yıkama, defin ve mezarlıkların temizliği işini alan İnka A.Ş bünyesine geçtiğimiz günlerde yaklaşık 40 eleman alındı. Alınan elemanlar, Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde değil Park Bahçeler Müdürlüğü’ne ait işlerde görevlendirildi.

İnka Şirketi’ne alınan elemanlardan 5 tanesi, yaklaşık iki ay önce, Başkan Yardımcısı Abuzer Kabakaş ile tartıştığı gerekçesiyle Park Bahçeler Müdürlüğü görevinden alınan Mehmet Küçükşahin’in yerine atanan İdris Alan’ın soyadını taşırken, alınanlardan üç kişinin de yine İdris Alan’ın akrabaları olduğu öne sürüldü. Müdürün soyadını taşıyanlar ile akrabalarının yanı sıra alınan diğer personelin Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde başta sulama, fidan ve çiçek dikimi olmak üzere çeşitli işlerde görevlendirildiği kaydedildi.

Ahmet Çakır, göreve geldikten sonra yaptığı ilk basın toplantısında, özellikle Cemal Akın’ın görev süresinin son üç aylık döneminde alınan elemanların belediyeye yük oluğunu ve ‘Arkadaşlarımızla birlikte bir çalışma yaptıktan sonra bu yeni alınanların durumunu değerlendireceğiz’ diye açıklama yapmasına karşın, gerek belediye şirketleri gerekse hizmet alım ihaleleri aracılığı ile eleman alımının devam ettiği gözlendi.

Özellikle, görevinin henüz birinci ayında Park Bahçeler Müdürü’nün soyadını taşıyan birçok kişinin direkt belediyeye olmasa bile belediyeye iş yapan şirketler aracılığı ile işe alınması etik bulunmazken, benzeri eleman alımlarının diğer müdürlükler bünyesinde de yapıldığı, “Elbistan” orijinli bazı kişilerin de bir başka birimde,daire müdürünün bilgisi dahilinde işe alındığı iddia edildi.

Belediye Başkanı Çakır'ın, bu alımlardan haberdar olduktan sonra alınan kişilerin işten çıkarılmasını istediği de öne sürüldü."

"KUYRUK ACILI"LARIN YANITI..
Malatya Belediyesi'nden, 13 Mayıs Perşembe günü basın kuruluşlarına iletilen aşağıdaki basın açıklamasının muhatabının kim olduğu anlaşılamazken, araştırmalarımız sırasında bu açıklamanın, malatyahaber.com'daki habere yanıt olduğu, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın özel kalem müdürlüğünün yanı sıra Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nü de vekaleten yürüten Kadir Çelik tarafından ifade edildi.

Malatya Belediyesi'nin söz konusu açıklaması şöyle:

"Saygı Değer Kamuoyuna duyurulur.
Bir internet sitesinde yer alan, daha sonra da yazılı basında yer bulan “Belediyemiz Park Bahçeler Müdürlüğüne Ait Yeşil Alan ve Parklarda Sulama Sistemleri Revizyonu İçin Hizmet Alım İhalesine” ilişkin yanlış, yalan, iftira niteliğindeki haberlere istinaden aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duyulmuştur.

Saygıdeğer Malatyalılar, “Yeşil Alan ve Parklarda Sulama Sistemleri Revizyonu İçin Hizmet Alım İhalesi” Mezarlıklar Müdürlüğümüzün talebi doğrultusunda değil Park Bahçeler Müdürlüğümüzün talebi doğrultusunda Destek Hizmetleri uhdesinde yapılan bir ihaledir.

Kıymetli hemşehrilerimiz; Nisan 2010 dönemine kadar belediyemize ait yaklaşık 30.000m2 (10.000 m2 sistem) yeşil alan otomatik sulama sistemleri ile sulanmakta idi. Haziran 2010 dönemine kadar, geleneksel yöntemlerle (arazöz, traktör, çeşme hortumu gibi yöntemlerle) sulanan 200.000.m2 yeşil alanın daha bu sistemle sulanması planlanmış, konuyla ilgili maliyet analizleri yapılmış, daha önceki yıllarda hizmet alımı yoluyla yapılan otomatik sulama sistemlerinin m2 sinin 16.-TL 80 kuruş civarında yapıldığı, 2006 yılı rakamlarıyla KDV dahil 420.000.-TL ye ihale edildiği tespit edilmiştir. Maliyetlerin düşürülmesi adına, Sn. Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda, söz konusu sistemin belediyemiz imkânları ile yapılmasına karar verilmiş, bu konuda Derme Sulama Birliğinin otomatik sulama işlerini yapan deneyimli bir ekiple anlaşılarak toplam 60 gün süreli hizmet alımı yapılmıştır.

Bu uygulama sonucunda bu güne kadar 100.000 m2 yeşil alanın otomatik sulama sistemleri tamamlanarak, 28.786 m sistem döşenmiştir. Tarafımızca yapılan işte, bu güne kadar KDV dahil 128.000 TL tutarında malzeme kullanılmış, 50.000 TL tutarında ise işçilik ödemesi yapılmıştır. Bu hususlar düşünüldüğünde belediyemizce geçici süreyle istihdam edilen ekiple yapılan işin maliyeti metre başına (128.000 + 50.000=178.000/28.786=) 6,2 TL olarak (m2 başına 1.8 .-TL ) gerçekleşmiştir. Söz konusu işin ihale edilmesi durumunda belediyemizce ödenmesi gereken toplam 1.686.000 TL civarında (16,80 X 100.000=1.686.000 TL) bir rakamla gerçekleşecek olup, yaptığımız uygulama ile toplam (1.686.000-178.000=) 1.502.000 TL civarında tasarruf sağlanacaktır.

Habercilik ilkelerinin en önemlilerinden bir tanesi “Soruşturulması gazetecilik olanakları içinde bulunan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğuna emin olunmaksızın yayınlanamaz.” İlkesidir. Bu ilkenin dahi umursanmamasını yapılan pervasızlığı saygıdeğer kamuoyunun pak vicdanına havale ediyoruz.

Değerli kamuoyu şunu iyi bilmeli ki; Malatya Belediyesi olarak Belediyemizin, Malatya’nın ve dolayısıyla Malatyalıların âli menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapmaktan asla tereddüt etmeyeceğiz. Bu tür iftira niteliğindeki haberler sadece ama sadece azim ve kararlılığımızı artırmaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız