SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fuar Açıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:15:50
Fuar Açıldı
A- A+ PAYLAŞ
20. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Kayısı Festivalinin açılış programına Vali Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın yanı sıra Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 
  
Programın açılışında hazır bulunan Mehteran Takımının gösteri yamasına izin verilmedi. 22 Haziran 2012 tarihinde, Doğu Akdeniz'de uluslararası hava sahasında, Suriye tarafından düşürülen Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait RF-4 uçağının enkazının ve pilotlarının bulunması maksadıyla sürdürülen çalışmalarda; Hv.Plt.Yzb. Gökhan ERTAN ve Hv.Plt.Tğm. Hasan Hüseyin AKSOY'un naaşlarının bulunması nedeniyle açılış programı buruk geçti. Öte yandan fuar kapsamında düzenlenen konser programlarının iptal edildiği duyuruldu.
  
Açılışta bir konuşma yapan Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, “Şahadet mertebesine eriştikleri tescile dilen 2 pilotumuza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.
  
Saran, Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Kayısı Festivali’nin uzun yıllardır başarıyla gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, şunları aktardı: “Malatya son dönemlerde sanayide ve ticarette önemli adımlar atıyor. Birbiri sıra açılan fuarlar bunu gösteriyor. Bu kapsamda açılan karma fuarlar başarıyla gerçekleştiriliyor.”
  
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, üzücü bir gün yaşadıklarını kaydederek, “Kaybolan ve akıbeti belli olmayan 2 pilotumuzun şahadet haberini aldık. Gerçekten büyük bir acı ve Malatya’mız gerçekten büyük biz üzüntü yaşıyor. Bununla birlikte ülkemizde gerçekten büyük bir yas oldu. Hepimiz derinden üzüldük. Fuarın ilk gününde kandile uygun bir şekilde gece düzenleyeceğiz. Ama diğer günlerdeki konser programlarını iptal ediyoruz. Bunun yanında eğlence ve gösteri bölümlerini de iptal ediyoruz” diye konuştu.
  
AKP  Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise konuşmasında, “Malatya’ya gelirken yüreğimiz buruktu. Bu burukluğumuz acı haberi duyduğumuzda devam etti. Ve bugün Suriye tarafından düşürülen yalnız ve silahsız uçağımızın pilotlarımızın naaşlarının bulunduğunu öğrendik. Şahadet mertebesine erişen komutanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bugünlerde birlik ve beraberliğimizi hiç bozmadık. Bugünde iktidarıyla, muhalefetiyle güç birliği içerisinde verilmesi gereken bütün cevapları vermemiz gerektiğini bir kez daha uluslar arası arenada ifade etmek gerektiğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi. 
  
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, “Bugün hep beraber acı haberi aldık. 2 pilotumuzun şehit olduğunu öğrendik. Ailelerine ve herkese başsağlığı diliyorum. Şehit pilotlarımızı minnetle anıyoruz. Malatya önemli bir kent. Malatya, Türkiye’nin siyasi yaşamına 2 önemli insanı vermiştir. Ulusal Kurtuluş Savaşını gerçekleştirmiş, Türkiye’ye demokrasiyi getirmiş İsmet Paşa’nın memleketi. Yine Türkiye’de siyasetin önemli kilometre taşlarından Turgut Özal’ı yetiştirmiş bir şehrimiz. Bir kenti farklılaştıran bir şey varsa en önemli etken fuarlardır. Buna de herklesin destek vermesi gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. 
  
Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı da, Malatya’nın her geçen gün daha da büyüyüp, geliştiğine dikkat çekerek, “Malatya’mız fuarlar kenti olma yolundaki ciddi adımlarını emin bir şekilde atmaktadır” dedi.
  
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Vekili Sıddık Özdemir ise, Malatya’nın dünyaya açılmasında kayısının büyük önem taşıdığını belirterek, kayısı fuarının kayısının duyurulması ve Malatya’nın kalkınması adına önem arz ettiğini dile getirdi. 
  
Yapılan konuşmaların ardından Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın açılışı gerçekleştirilerek, protokol tarafından gezildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız