SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fuar Açıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Fuarcılık Şirketi tarafından organize edilen 17. Malatya Fuarı 134 firmanın katılımı ile açıldı.

Malatya Mişmiş Park Fuar Alanı'nda açılan 17. Malatya Fuarı için düzenlenen törene Vali Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz ve Mehmet Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Fuarı'nın artık ihtisas fuarlarına dönüştürülmesi gerektiğini söyleyerek, ihtisas fuarlarının ekonomik kalkınmaya daha çok katkı sunduğunu belirtti. Fuarda bu yıl 4 bin metrekarelik stand yerinin satıldığını ifade eden Erkoç, TSO'nun TOBB'nin aracılığı ile 300 metrekarelik yer kiralayarak il dışından 11 katılımcıyı Malatya'ya getirdiklerini kaydetti. Erkoç, fuar alanında Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınması gerektiğini de dile getirdi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 9 bin metrekarelik kapalı alanda kurulan Malatya Fuarı'nda hedeflerine ulaştıklarını ifade ederek, Malatya ve çevre illerden toplam 134 firmanın fuara katıldığını belirtti. Çakır, bunun 100'ünün Malatya'dan katıldığını aktardı. Çakır, bütün kurumların bir araya gelerek Malatya'nın kalkınmasına odaklanması gerektiğini vurgulayarak, Malatya'nın kalkınmaya ekonomik büyümedeki başarı ile sağlayabileceğini söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda bazı firmalara stantların ücretsiz verildiğini de söyleyen Çakır “Bu yıl bütün stantlarımız kiralandı. Hiçbir firmaya ücretsiz stant tahsis etmedik. Bir bakıma stantlardan elde edilen kira geliriyle bu sanayi fuarı kendini amorti etti” dedi.

Malatya Valisi Ulvi Saran da Malatya'nın marka şehir olma yolunda ilerlediğini vurgulayarak, gelecek yıllarda Malatya ileri teknoloji ile üretilmiş sanayi ürünleri ile fuarın dolup taşması temennisinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından 17. Malatya Fuarı kesilen kurdelenin kesilmesinin ardından hizmete girdi. Vali Saran, milletvekilleri, Belediye Başkanı Çakır, TSO Başkanı Erkoç, standları tek tek gezerek hayırlı olması temennisinde bulundular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız