SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fuar Coşkusu..

A- A+ PAYLAŞ

17. Malatya Fuarı ve Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali'nin açılışı coşkulu geçti.

Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş tarafından organize edilen 17. Malatya Fuarı ve Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali'nin ilk gününde Mişmiş Park Fuar alanındaki konserin protokol kısmında TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Malatya Valisi Ulvi Saran, Sivas Valisi Ali Kubat, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, AKP Malatya Milletvekilleri İhsan Koca, Ömer Faruk Öz, Mücahit Fındıklı ve Mehmet Şahin, AKP Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Nobuaki Tanaka ile ABD Büyükelçiliği Tarım Ataşesi Rachel Nelson, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Vergi Dairesi Başkanı Ersin Özkan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Er, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aldı. Etkinlik, Gürcistan, Acaristan ve Adıyaman Halk Oyunları ekiplerinin gösterileriyle başladı.
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı açılış konuşmasında, bölgenin en büyük karma fuarının Malatya'da açıldığını belirterek, Malatya ekonomisine katkı sunmayı ve tanıtımın yanında kayısıya yeni pazarlar oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Çakır, bu günün Malatyalıların buluştuğu bir büyük gün olduğunu belirterek, beş gün içerisinde Malatyalılara güzel günler yaşatmak istediklerini anlattı.

Vali Ulvi Saran da, Malatya kültürünün yansıtılmasının yanında ekonomik ve ticari potansiyelininde vurgulandığı bir etkinlik yapıldığını işaret ederek, festival ve fuardaki çalışmaların kayısının tanıtımına önemli bir katkı sunacağını ifade etti.

Törende, Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Nobuaki Tanaka ile ABD Büyükelçiliği Tarım Ataşesi Rachel Nelson da birer selamlama konuşmasında bulundu. Yabancı misyon şefleri, Malatyalıları Türkçe konuşarak selamladı.

TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil ise, "Biz bu milletin bir mensubu olmaktan ne kadar gurur duysak azdır. Güzel Türkçemize her yerde sahip çıkmalıyız. Bu ülke dünya milletler ailesi içerisinde her şeyi ile layık olduğu yeri alacaktır. Bugün artık Türkiye, dünya milletleri arasında sözü dinlenen büyük bir ülkedir. Dünyaya söylenecek çok şey var. Biz daha sözümüzü söylemedik" dedi.

Malatya'nın marka şehir olacağını belirten Pakdil, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nin ciddi oranda organ nakli yapmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından yerel sanatçılar tarafından konser verildi. Sonra sahneye sırasıyla Yusuf Güney ve Rafet El Roman çıkarak ayrı ayrı konser verdiler. Binlerce Malatyalı, konser nedeniyle Mişmiş Park'ta doyasıya eğlendi. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yusuf Güney ve Rafet El Roman'a kayısı maketi ve kuru kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız