SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fuar Girişleri Ücretsiz

A- A+ PAYLAŞ

11-15 Temmuz tarihleri arasındaki 15. Malatya Fuarı ve Festival kapsamında Mişmiş Park'taki etkinlikleri izlemek isteyen vatandaşlardan ücret alınmayacağı açıklandı.

Fuar ve festival ile ilgili son durum ve alınan bazı kararlara ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu tarafından yayınlanan bülten şöyle:

"11 Temmuz Çarşamba günü başlayacak olan 15. Malatya Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali hazırlıkları tamamlanırken, vatandaşların geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da etkinlikleri ücretsiz olarak izleyebilecekleri bildirildi.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, Malatya’nın en büyük organizasyonu olan Malatya Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali etkinliklerinin vatandaşlar tarafından rahatça izlenebilmesi ve sıkışıklığın olmaması için Mişmişpark Fuar Alanı’na girişlerinin ücretsiz olması kararlaştırıldığı belirtilirken, ayrıca 11-15 Temmuz tarihleri arasında Fuar Alanı’na Belediye Otobüsleri’nin sefer yapacağı bildirildi.

Belediye Otobüsleriyle Fuar Alanı’na gitmek isteyen vatandaşlar ek bir ücret ödemeden sadece otobüs bileti kullanacakları açıklandı.

15. Malatya Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali 10 Temmuz Salı günü düzenlenen Kortej ve Fener Alayı ile start alacak.

10 Temmuz Salı Günü saat 19.00’da düzenlenecek olan Kortej ve Fener Alayı’nın Öğretmenevi önünden başlayıp, Atatürk Anıtı’nda sona ereceği bildirildi.

11 Temmuz Çarşamba günü ise saat 09.00’da Atatürk Anıtı’na Çelenk sunulmasının ardından Fuar ve Festival etkinlikleri başlayacak.

Fuar ve Festival için zengin ve kaliteli programlar hazırlanırken, geçmiş yıllara göre de bazı değişiklikler yapıldı.

Ticaret ve Sanayi Fuarı olarak bölgenin en büyük karma fuarı niteliğinde olan Malatya Fuarı, geçtiğimiz yıla kadar çadırda düzenlenirken, bu yıl fuar için kapalı bir mekan hazırlandı.

Toplam 9 bin m2’lik bir alana yapılan yeni fuar alanı içerisinde 3273 m2’lik satış standı bulunuyor. 5.700 m2 dolayında boş alanın bulunduğu fuar alanında vatandaşlar rahat bir ortamda standları gezerken, alışverişlerini de nezih bir ortamda yapma imkanına kavuşacaklar.

Malatya Fuarı’na Uluslar arası boyut kazandırmayı hedefleyen Malatya Belediyesi, yapılan yeni fuar alanıyla bu hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu.

İlk kez 2005 yılında uluslar arası boyut kazandırılan Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali için bu yıl zengin ve kaliteli programlar hazırlandı.

Festival etkinliklerine katılmak üzere bu yıl Azerbaycan, Bosna-Hersek, Ürdün, Bulgaristan, Karadağ, Romanya ve KKTC’de Halk Dansları Toplulukları ile Malatya, Erzurum, Batman, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Bingöl, Bitlis Halk Oyunları Ekiplerinin geleceği ve bu ekiplerin Mişmişpark Fuar alanı ile şehir merkezinin çeşitli yerlerinde 5 gün süreyle gösteriler yapacağı kaydedildi.

Kemal Sunal Çocuk Sahnesi de bu yıl zengin programlara sahne olacak. Hacivat-Karagöz gösterileri, animasyon gösterileri, Palyaço ve Kukla gösterilerinin yer alacağı sahnede çocuklar için her şey düşünülmüş durumda.

En iyi Yaş Kayısı Yarışması ve Sünnet Şöleni’nin de yapılacağı etkinlikler çerçevesinde sportif faaliyetlerde de zengin programlar yer alıyor. Bu yıl sportif etkinlikler çerçevesinde 3. Ulusal Briç Şampiyonası, Bilardo Turnuvası, Atıcılık, Sokak Basketbolu, Yüzme Yarışmaları, Futbol (şöhretler) ve gösteri sporlarının düzenleneceği bildirildi.

Ayrıca Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa Uluslar arası Kommagene Gençlik Buluşmasının bu yıl da düzenleneceği kaydedildi.

Fuar ve Şenliklerde bu yıl Ziya Kürküt sunuculuk yapacak. Festival süresince 1. gün Murat GÖGEBAKAN, NALAN, 2. gün BURCU GÜNEŞ, FERHAT GÖÇER, 3.gün SABAHAT AKKİRAZ, ALİŞAN, 4. gün NURAY HAFİFTAŞ, AHMET ÖZHAN, 5.gün ŞÜKRİYE TUTKUN, İBRAHİM ERKAL sahne alacaklar.

Ayrıca yine etkinlikler çerçevesinde Sanatsal-Kültürel söyleşiler, Malatya’nın kültür ve sanat, bilim adamlarının tanıtılması, Fahri Kayahan, Sami Kasap, Hakkı Necati Coşkun Geceleri ile Malatya Türküleri Gecesinin düzenleneceği de kaydedildi.

Geçtiğimiz yıl 2.si düzenlenen Uluslar arası Kayısı Sempozyumu’nun ise havaların sıcak olması ve işadamlarının işlerinin yoğunluğundan dolayı, 3. sünün bu yıl Eylül ayında 15. Turgut Özal Karakucak Güreşleri ile birlikte düzenlenmesinin planlandığı bildirildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız