SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fuar Hazırlıkları Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:47:22
Fuar Hazırlıkları Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Hayvancılık ve Gıda Fuarı öncesi kentteki tarım ile ilgili kurumu ve kuruluşlarla istişare görüşmeleri başladı. 

Bu kapsamda Öğretmenevi’nde kentteki tarım paydaşları ile bir araya gelen Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, fuar öncesi görüşleri alarak yeni fikirler bazında istişarelerde bulundu. İstişare toplantısına Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Tarım Kredi Bölge Müdürlüğü’nden İsmet Özalp, TARSİM Bölge Müdürlüğü’nden Mehmet Karayakış, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul, Özdemir, Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürü Abdullah Erdoğan, Kayısı Araştırma Müdürlüğü’nden Mehmet Ali Yılmaz, Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şubesi Başkan Yardımcısı Vahap Kalaycıoğlu ve Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, düzenledikleri tarım fuarı ile üreticilerin tarımsal üretim alanında gerek tarımsal gerek sulama ve diğer alanlarda yeni teknolojik gelişmelerle tanıştırmak olduğunu söyledi. Tarım alanında faaliyet gösteren firmaların fuara katılımlarının sağlanması ile Malatya ekonomisine de sağlama hedeflerinin olduğunu belirten Akın, özellikle Malatya’daki üreticilerinde fuara katılımlarının sağlanması adına istişare toplantılarını gerçekleştirdiklerini söyledi. Akın, birlik başkanları ile de bir araya gelerek üreticilerin fuara taşınması noktasında destek isteyeceklerini söyledi.

Akın, 1500 metrekare olan fuarda şuana kadar stantların yüzde 60’lık bölümün satıldığını belirterek tarımın her branşındaki firmaların fuarda yer almasını istediklerini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancık Müdürlüğü’nün her zaman tarım fuarına destek sunduğunu belirten Akın, fuar sırasında da üreticilerin bilgilendirilmesi adına bazı eğitim toplantılarının da düzenlenebileceğini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi’de her dönem tarım fuarının yapılmasına destek verdiklerini ve bundan sonrada da vermeye devam edeceklerini belirterek, tarım sektörünün verilen desteklerle hızla büyüdüğünü ve dünya sıralamasında 15’ten 7’nciliğe yükseldiğini söyledi.

Tarım fuarlarının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Selvi, üreticilerin son teknolojik gelişmeleri fuarlar sayesinde yakından takip etme imkânı bulduğunu söyledi. Malatya’nın da bu konuda şanslı illerden biri olduğunu belirten Selvi, belediye bünyesindeki Kültür A.Ş.’nin yıllardan beri bu tür fuarlarla üreticilerin yanında olduğunu söyledi. Selvi, Sabri Akın’ın da Kültür A.Ş. Genel Müdürü olmasının kendileri adına çok sevindirici bir durum olduğunu dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız