SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fuar Tenhalığı!

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:25:29
Fuar Tenhalığı!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Kültür ve Fuarcılık A.Ş. tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen Tarım Fuarı’nın geçtiğimiz yıllara göre son derece düşük düzeyde ziyaretçinin ilgisine muhatap olması fuara katılan firmalara tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşattı. 

AKP’den Battalgazi Belediye Başkan Aday Adayı olan ve yaklaşık 4 ay süresince aktif siyasetle uğraşıp seçim kampanyası yürüttüğü halde, bu süre içinde Malatya Belediyesi Kültür ve Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürlüğü görevinden ayrılmayan Murat Nalçacı’nın seçim kampanyasından arta kalan zamanında organize edilen 8.  Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, geçtiğimiz Perşembe günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in katılımı ile açıldı. 

Açılış töreninden sonra ziyaretçilerini beklemeye başlayan fuar katılımcıları, açılış töreni için toplanan kalabalığın stantları ziyaret etmesinden sonra 3 gün boyunca ziyaretçi yolu gözledi.  Ancak, Cumartesi akşam saatlerine kadar fuara katılan firma ve kuruluş temsilcilerinin birbirlerini ziyaret etmesi dışında düşük yoğunlukta bir ziyaretçi aktivitesinin gerçekleştiği gözlendi. 

“Israrlara dayanamadık”

Fuarda en hareketli saatler ise, 5 Nisan Cumartesi akşam saatlerinde yaşandı. Geçtiğimiz yıllardaki fuarlara kıyasla en hareketli saatleri bile oldukça sönük geçen fuara katılan firmalar da bu yıl ki ziyaretçi yokluğundan yakınıyor. 

Firma isminin yazılmaması kaydıyla konuşan birçok firma temsilcisi, geçtiğimiz yıllardaki ziyaretçi yoğunluğuna karşın Fuarcılık A.Ş.’nin kimi olumsuz tavırları nedeniyle bu yıl katılmamayı düşündüklerini, ancak fuarcılık şirketi yetkililerinin aşırı ısrarını kıramayıp geldiklerini belirtiyor. 

‘Panayır havasından çıkarılmalı’

Fuarda perakende iş yapan birkaç firmanın kendi çaplarına uygun büyüklükte iş yaptığını belirten bazı firma yetkilileri ise, “Fuarların asıl amacı tanıtım yapmak ve gelecek için bağlantılar gerçekleştirmektir. Fakat bu fuara bu nitelikte çok az ziyaretçi geldi. Burada 5 liraya 10 liraya takı satan ya da peynir, yağ, zeytin yağı, satan birkaç firma iş yaptı. Fakat eğer fuarcılık alanında bir iddianız varsa panayır gibi satış yapan fuarlarla bu iddianızı gerçekleştiremezsiniz” şeklinde görüş belirtti.

Fuar katılımcıları: ‘Başkan Çakır daha profesyonel çözümler üretmeli’ 

“Fuara ticari bir hedef gözeterek gelmedik. Çünkü geçtiğimiz yıllardaki sorunlar artık fuara katılmama yönünde bir karar almamızı teşvik ediyordu. Fakat fuarcılık şirketi yetkilileri bu yıl için aşırı derecede katılmamız yönünde ricada bulundular. Kıramadık geldik, ama bu defa da ziyaretçiye hasret kaldık” şeklinde konuşan fuar katılımcıları, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın fuarcılık organizasyonu konusunda daha profesyonel çözümler üretmesi gerektiğine vurgu yapıyor. 

Bir masa - iki sandalye stantları 

Fuarın ziyaretçiye hasret boyutunun dışında geçtiğimiz yıllarda da eleştiri konusu olan resmi kurum ve kuruluşların fuara yaklaşım tarzındaki ciddiyetsizliğin bu yıl da devam ettiği gözlendi. 

Stantlarını zengin bir biçimde donatarak ziyaretçilerine fuarın amacına uygun hizmet sunan Malatya Tarım İl Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Battalgazi Meslek Yüksek Okulu, Battalgazi Ziraat Meslek Lisesi, Malatya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ve TARSİM gibi bazı resmi kurum ve kuruluşların dışında fuara katılan resmi kurumlar stantlarında temsilci bile bulundurmazken, boş stantlarında bir masa iki sandalye bulundurmayı faaliyet raporlarına ‘Fuara katılım’ olarak geçirdi. 

HABER-FOTO: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız