SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fuar ve Festival Başladı

A- A+ PAYLAŞ

19. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı - Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali, Mişmiş Park'taki fuar alanında düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Fuar açılışı ve festival başlangıcına ilişkin olarak Belediye'den yayınlanan basın bülteni şöyle:

"19. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali düzenlenen törenle başladı.

5 Temmuz Salı günü akşam düzenlenen Kortej Yürüyüşü ile start alan fuar ve festival, 6 Temmuz Çarşamba günü saat 18.00’de Mişmişpark Fuar alanında düzenlenen törenle açıldı.

Mehter Takımı Gösterisinin ardından, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış törenine Malatya Valisi Ulvi Saran, Sivas Valisi Ali Kulat, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İlhan İçen, TSO Başkanı H.Hüseyin Erkoç, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, sivil toplum kuruluş temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, Şirket Genel Müdürleri, muhtarlar, firma yetkilileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından halk oyunları gösterisi yapıldı. Daha sonra Protokol konuşmalarına geçilirken, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı bir konuşma yaptı. Nalçacı konuşmasında Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın sadece Malatya açısından değil, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi açısından da önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. Malatya’nın fuar merkezi olması açısından da bu fuarın önemli olduğunun altını çizen Nalçacı, 19. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı’na 9 ilden 14 ve Malatya içinden de 98 olmak üzere toplam 112 firmanın katıldığını söyleyen Nalçacı, 20. Malatya fuarının uluslar arası olması temennisinde bulundu.

Daha sonra konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H.Hüseyin Erkoç, fuarların ürün tanıtımının en etkili yapıldığı alanlar olduğunu belirterek, üretici ile tüketiciyi buluşturması açısından çok önemli olduğunu söyledi. Fuar ve festivalin düzenlenmesinden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve diğer emeği geçenlere teşekkür eden Erkoç, ”Malatya’nın artık kabuğunu yırtması lazım. Malatya Fuarı’nı Uluslar arası ihtisas fuarına taşımak zorundayız. Türkiye büyüyor, gelişiyor. Malatya da Türkiye’ye paralel olarak büyüyor. Son 6 ay içerisinde Türkiye genelinde şirketler bakımından yüzde 18 oranında büyüdü. Malatya’da da son 6 ayda 400 dolayında şirket kurulurken, 177 şirket de kayıt sildirdi’ dedi.

Sosyal altyapıdaki gelişmelerin Malaya açısından çok önemli olduğunu söyleyen Erkoç, Malatya’nın ve Türkiye’nin gelişmesinde umutlu olduklarını, Malatya’nın hak ettiği yerde olmadığını, ancak, Malatya’yı hak ettiği yere taşıyacak güce sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen kutlama telgrafının okunmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Belediyesi olarak altyapıya verdikleri önem kadar sosyal ve kültürel belediyeciliğe de önem verdiklerini söyledi. Malatya’nın bölgede her alanda gelişen illerden birisi olduğunu söyleyen Çakır, bu gelişmişliğe yakışan fuar ve festivaller düzenlemeye çalıştıklarını kaydetti. Çakır, “Fuarlar hem ekonomik canlanmaya, hem de sosyal ve kültürel canlanmaya büyük katkı sağlıyor. Bu açıdan biz, sosyal ve kültürel faaliyetlerimize yatırımlar kadar önem veriyoruz.

2010 yılı içerisinde 4 tane fuar düzenledik. Bu fuarlar, Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı, Yapı Dekorasyon Fuarı, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı. Fuarlarımızın hepsi gerek katılımcılar ve gerekse de ziyaretçiler açısından oldukça verimli geçti” dedi.

Amaçlarının sektörel bazda fuarcılığın yaygınlaşmasını sağlayarak, bölgeye hitap edecek sektörlerin Malatya’da buluşmasını sağlamak olduğunu söyleyen Başkan Çakır, “Hedefimiz fuar sayısını 5-6 ya çıkarmak. Bilişim ve Oto fuarları da düzenlemeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali hakkında da bilgiler veren Başkan Çakır, festival çerçevesinde zengin programların yer aldığını belirterek, kısa bilgiler verdi.

Son olarak konuşan Malatya Valisi Doç.Dr. Ulvi Saran da, Malatya’nın son yıllarda gelişime ve ilerleme seyri içerisinde olduğunu belirterek, bu gelişmenin sadece bir sektörde değil, bütün sektörlerde olduğunu söyledi.

3. organize sanayi bölgesinin bu gelişmenin bir ifadesi olduğunu söyleyen Vali Saran, “Malatya artık kabuğuna sığmıyor. Yakın iller başta olmak üzere herkes Malatya’ya yakın ilgi duyuyor” dedi.

Malatya’nın Turizm, tarihi, kültürel ve hayvancılık potansiyelinin yapılan çalışmalarla ortaya çıkarıldığını söyleyen Vali Saran, özellikle hayvancılık alanında ciddi mesafeler katettiklerini söyledi. 21 bin dekar mera alanının hayvancılık için 22 işletmeye tahsis edildiğini hatırlatan Vali Saran, bu 22 işletme tarafından 16 bin dolayında hayvan yetiştirileceğini, bu rakamın 20 bine çıkarılmasının hedeflendiğini belirterek, boş arazilerin ekonomiye kazandırılarak yıllık yaklaşık 100 milyon dolarlık katkı sağlanacağını söyledi.

Malatya’nın sosyal ve kültürel anlamda da ciddi gelişmeler yaşadığını kaydeden Vali Saran, sektörlerin iyi bir organizasyon içerisinde tanıtılmak kaydıyla büyüme sağlayabileceğini belirtti. Bunda da fuarların büyük önemi olduğunu hatırlatan Saran, Malatya Belediyesi ile Kültür A.Ş.’nin başarılı organizasyonlar yaptığını, ciddi bir gelişme katettiğini söyledi.

Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali’nin 19.sunu düzenlemekle iftihar ettiklerini de söyleyen Vali Saran, bunun ülke ve Malatya için önemli bir kazanım olduğunu kaydetti.

Malatya Belediyesi’nin yaptığı hizmet ve yatırımlarda övgüyle söz eden Vali Saran, İmar ve altyapı çalışmalarında kaydedilen gözle görülür gelişmelerin sosyal ve kültürel alanlarda da görüldüğünü söyledi. Vali Saran, bu hizmetlerin yapılmasından dolayı başta Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmak üzere tüm ekibine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, 19. Malatya Genel Sanayi ve ticaret Fuarı’nın açılışı yapılarak, standlar gezildi."

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız