SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fuar ve Festival Sona Erdi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş. tarafından bu yıl 11-15 Temmuz tarihleri arasında 15.'si organize edilen Malatya Fuarı, Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali, Şükriye Tutkun ve İbrahim Erkal konserleri ile sona erdi.

Son gece konserleri ve programla ilgili olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"Fuarın son gününde düzenlenen konserleri Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Bayansalduz, bazı belde belediye başkanları, Avrupa Malatyalılar Federasyonu Başkanı Murat Alabaş, Avrupa Malatyasporlular Dernek Başkanı Ekrem Aybek, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ile Mişmişparkı dolduran binlerce Malatyalı izledi.

Fuar süresince şehrin değişik yerlerinde yapılan yabancı halk dansları toplulukları gösterileri ve sportif etkinliklerin yanı sıra Mişmişpark Fuar Alanındaki Kemal Sunal Çocuk Sahnesinde de tiyatro, Karagöz-Hacivat gösterileri yapıldı.

15. Malatya Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali’nin son gününde, Altın Kayısı Turnuvası Briç Şampiyonasında dereceye girenlerin ödülleri Avşar Otel’de düzenlenen törenle, Trap Skit Yarışları sonucunda dereceye girenlerin ödülleri de Mişmişpark Fuar alanında düzenlenen törenlerle verildi.

Altın Kayısı Spor Turnuvasında Bilardo, Yüzme, Sokak Basketbolu ve Halk Koşusunda dereceye giren sporculara ve takımlara ise Mişmişpark Fuar Alanı Fahri Kayahan Sahnesinde düzenlenen bir törenle, Belediye Başkanı H. Cemal Akın tarafından ödüller ve çeşitli hediyeler verildi.

Ayrıca Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Bayansalduz’a Altın Kayısı Spor Turnuvasının gerçekleştirilmesindeki katkıları nedeniyle bir plaket verdi.

Düzenlenen ödül törenin ardında da çocuklar ve gençler tarafından hip hop gösterileri yapıldı. Başkan Akın, 5 gün boyunca şehrin değişik yerlerinde gösteri yapan hip hopculara da çeşitli hediyeler verdi.

15. Malatya Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali çerçevesinde Fahri Kayahan Sahnesinde düzenlenen programlara 11 Temmuz Çarşamba gününden itibaren sırasıyla Murat Göğebakan, Nalan, Burcu Güneş, Ferhat Göçer, Nuray Hafiftaş, Ahmet Özhan sahne aldılar.

Fahri Kayahan Sahnesindeki son gecede ise sahneye ilk olarak Malatyalı Fantazi Müzik Sanatçısı Sadi, ardından da Türk Halk Müziği Sanatçısı Canan Özaçar çıktı. Malatyalı sanatçılar birbirinden güzel eserlerini sırasıyla seslendirdiler. Sadi ve Canan Özaçar verdikleri konser sırasında, şenlikler nedeniyle kendilerini Malatyalılarla buluşturan Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a teşekkür ettiklerini söylediler. Programın sonunda Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Bayansalduz Sadi’ye, Sürgü Belediye Başkanı Mustafa Gülhaş ise Canan Özaçar’a kayısı kristali hediye etti.

Mahalli sanatçıların ardından, Malatya Belediyesi tarafından yapılan hizmet ve yatırımların yer aldığı tanıtım CD’si gösterildi. daha sonra da havai fişek gösterisi yapıldı.

Malatya Belediyesi tanıtım CD’si ve havai fişek gösterilerinden sonra, sahneye Şükriye Tutkun çıktı. Türkülerini daha çok özgün tarzda seslendiren Tutkun, sahnede kaldığı sürece aralarında Malatya türkülerinin de yer aldığı birçok eseri mişmişparkı dolduran binlerce Malatyalı ile birlikte seslendirdi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın eşi Nurten Akın’ın elinden kayısı kristali ve kayısı alan Şükriye Tutkun, verdiği konserle Malatyalılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sunarken, kendilerini Malatyalılar’la buluşturan Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a teşekkür ederek, “daha nice 15. fuarları kutlarız” dedi. Şükriye Tutkun’a konserden sonra Belediye Meclis Üyesi Osman Bayram tarafından isminin yazıldığı Malatyaspor forması hediye edildi.

Şükriye Tutkun’un konserinin ardından sahneye İbrahim Erkal geldi. İbrahim Erkal de sahnede kaldığı süre içerisinde mişmişparkı dolduran binlerce vatandaşı seslendirdiği birbirinden güzel türkü ile adeta mest esti. İbrahim Erkal’e türkülerinin hemen hepsinde eşlik eden binlerce Malatyalı, Fuar ve Festivalin son gecesinde türkülere doydular.

Gecenin geç saatlerine kadar konserini sürdüren İbrahim Erkal’e Avrupa Malatyalılar Federasyonu Başkanı Murat Alabaş tarafından kayısı kristali ve kayısı hediye edilirken, Belediye Meclis Üyesi Osman Bayram tarafından da isminin yazıldığı Malatyaspor forması hediye edildi.

Öte yandan 5 gün boyunca Fuar ve Festivalin sunuculuğunu yapan Ziya Kürküt’e de Almanya’da yaşayan iş adamı Kenan Malcı tarafından kayısı kristali ve kayısı hediye edildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız