SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Fuar ve Festival Ücretsiz"

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 6-10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 19. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ve Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali ile ilgili açıklamalarda bulundu. Fuar ve festival etkinliklerinin ücretsiz olduğu, Mişmiş Park'taki konserler için sadece özel araçlardan 5 lira park ücreti alınacağı bildirildi.

5 Temmuz Salı akşamı saat 20.00'de Kortej Yürüyüşü ile start alacak olan etkinliklerle ilgili olarak Çakır'ın düzenlediği basın toplantısına ilişkin Belediye Basın Bülteni şöyle:

"6-10 Temmuz tarihleri arasında organize edilen 19. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali 5 Temmuz Salı günü düzenlenecek olan Kortej Geçişi ile start alıyor.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bir basın toplantısı düzenleyerek, fuar ve festival programı hakkında bilgiler verirken, bütün vatandaşları fuar ve festival etkinliklerine davet etti.

4 Temmuz Pazartesi günü Dede Korkut Lokantasında saat 11.30’da düzenlenen basın toplantısına Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu, M.Fatih Güven, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı ile basın mensupları katıldı.

Fuarların şehirlerin tanıtımı ve ekonomik gelişmesine katkısının yanı sıra, sosyal, kültürel ve sanatsal hayatının canlanmasında da önemli bir yere sahip olduğunu belirten  Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu vesileyle son yıllarda Malatya Belediyesi olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere büyük önem verdiklerini söyledi.

19. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali’nin bu yıl 6-10 Temmuz tarihleri arasında Mişmişpark Fuar alanında gerçekleştirileceğini kaydeden Başkan Çakır, fuar ve festivalin her geçen yıl daha çok katılımlı ve daha çok coşkulu bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

Çakır, “Geçtiğimiz yıl içerisinde dört fuar düzenledik ve her fuarımız da bir önceki fuarımızdan çok daha kapsamlı ve çok daha katılımcı gerçekleşti. Tarım ve Hayvancılık Fuarımız, Yapı ve Dekorasyon fuarımız, Kitap Fuarımız, Çocuk Şenlikleri gibi çok sayıda sosyal ve kültürel etkinliği artırarak devam ettiriyoruz” dedi.

Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın yanı sıra Uluslar arası Kültür, Sanat ve Kayısı Festivali çerçevesinde birçok etkinliğin düzenleneceğini kaydeden Başkan Çakır,  “5 Temmuz Salı günü saat 20.00’de kortej yürüyüşümüz var. Bütün hemşerilerimi Öğretmen Evi önünden İnönü Kapalı Çarşısı’na kadar yapılacak kortej yürüyüşüne ve bu coşkuya katılmalarını bekliyorum”. Şeklinde konuştu.

19. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali, 6 Temmuz Çarşamba günü düzenlenecek olan resmi açılış töreniyle başlayacak. 6 Temmuz Çarşamba günü saat 18.00’deki resmi açılış töreninin ardından Malatya Fuarı açılırken, Festival etkinlikleri ise aynı gün saat 20.00’de başlayacak.

Malatya Fuarı’na il içinden ve il dışından 100 dolayında firmanın katılacağı, 9 bin m2 kapalı, 3 bin m2 de açık olmak üzere 12 bin m2’lik stand alanının hepsinin satıldığı belirtildi.

6-10 Temmuz tarihleri arasında Mişmişpark Fuar alanında düzenlenecek olan 19. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali zengin programlar içeriyor. 5 günlük fuar ve festival programı çerçevesinde, Ulusal ve Uluslar arası Halk Oyunları Ekipleri gösterisi, Mehteran gösterisi, mahallelere arası futbol turnuvası, yemek yarışması, tatlı yarışması, basketbol turnuvası, tekvando gösterileri, şiir dinletisi, bilek güreşi, atletizm yarışmaları, şöhretler futbol turnuvası, Motodrag yarışmaları ve trap atışları gibi etkinliklerin yanı sıra mahalli sanatçılar ile Kıraç, Zara, Uğur Işılak, Şevval Sam ve Sıla gibi ünlüler konserler verecekler.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da fuar ve festival etkinliklerini vatandaşlar ücretsiz olarak izleyecek. Sıkışıklık yaşanmaması için Mişmişpark Fuar alanına MOTAŞ tarafından otobüs seferlerinin artırılacağı belirtilirken, özel araçla gelenlerden otopark ücreti alınacağı kaydedildi."

Uluslararası Kayısı Festivali çerçevesinde ise sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yapılacağını dile getiren Çakır, 6 Temmuz'da Kıraç, 7 Temmuz'da Zara, 8 Temmuz'da Uğur Işılak, 9 Temmuz'da Şevval Sam ve 10 Temmuz'da ise Sıla konserleri verileceğini söyledi.

Festival etkinlikleri kapsamında Makedonya, Kosova, Bulgaristan ve Gürcistan'dan gelecek yabancı halk dansları gösterisi de olacağını vurgulayan Ahmet Çakır, festival çerçevesinde yemek ve tatlı yarışması başta olmak üzere birçok yarışmalar yapılacağını aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız