SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fuar ve Festivale Gazze İptali

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:09:37
Fuar ve Festivale Gazze İptali
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İsrail devleti tarafından Filistin halkına yönelik yapılan saldırıları yazılı bir açıklamayla kınadı. Cahiliye çağlarında bile kutsal aylarda savaş yapılmadığını belirten Başkan Çakır, mübarek Ramazan ayında Gazze’de kan akıtan İsrail’in, tehlikeli bir yola girdiğini belirtti. Bu arada, belediye birimleri ve sosyal tesislerinde İsrail ürünlerinin kullanımının yasaklandığı, 13- 17 Ağustos tarihleri arasındaki Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Kayısı Festivali'nin organizasyonunun da iptal edildiğini bildirdi. 

Başkan Çakır, mesajında şunları söyledi:

"Son haftalarda İsrail tarafından gerek uluslar arası hukuk, gerekse Birleşmiş Milletlerin onlarca kararı hiçe sayılarak Filistin’e yönelik yapılan saldırılar, mazlumlara, çocuklara, kadınlara yapılan utanç saldırılarıdır. Hiçbir mazeret, hiçbir savunma çocuklar başta olmak üzere masum insanları öldürmeye sebep olamaz. İsrail başta olmak üzere, bu ülkeye destek veren ve yaptıkları katliam karşısında sessiz kalan ülkeler bilmeliler ki, İsrail ve onun destekçileri akıttıkları kanda boğulacaktır. 

Müslümanlar olarak İsrail ve onun destekçilerini lanetliyor, Filistin’e dualarımızı yolluyoruz. Allah haklıların ve mazlumların yanındadır. Allah’ın izniyle, zalimler kaybedecek, mazlumlar eninde sonunda kazanacaktır.

İsrail’in Filistin’e karşı uyguladığı terör ve katliam nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak, birimlerimiz ve sosyal tesislerimizde İsrail ürünlerinin kullanımı yasaklanmış olup, şirketlerimiz aracılığıyla da bu ürünler ile ilgili gerekli tedbirler alınacaktır.

Ayrıca 13-17 Ağustos 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali organizasyonunu iptal ettik.

Bütün dünyanın gözleri önünde cereyan eden katliamın bir an önce sona ermesi temennisiyle, İsrail devletini bir kez daha kınıyor, dualarımızın Filistinli kardeşlerimizle olduğunu belirtmek istiyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız