SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fuarcılıkta Toplu Sözleşme

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş ile Hizmet İş Sendikası Malatya Şubesi arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tamamlanarak anlaşmaya varıldı. Anlaşmada 11 madde, Yüksek Hakem Kurulu ile karara bağlandı.

Hizmet İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bir yıllık olan bu sözleşme, 1 Ocak 2010 itibarıyla başlayıp, 31 Aralık 2010 tarihi itibarıyla bitmektedir.

Yaklaşık 550 kişiyi kapsayan bu sözleşme, 52 maddeden oluşmaktadır. 52 maddenin, 41 maddesini işveren ile karşılıklı anlaşma yaparak, diğer 11 madde ise, Yüksek Hakem Kurulu ile karara bağlanmıştır" dedi.

Bünyamin Geleri, sözleşmeyle ilgili daha sonra şunları belirtti:

"Sözleşmede ilk 6 ay ücretlere yüzde 5 zam, ikinci 6 ay ücretlere yüzde 4 zam yapılmıştır. Ayrıca, sosyal haklar olarak, her ay 50 TL sosyal yardım, yakacak yardımı olarak her ay 40 TL, aile yardımı olarak iki çocuğa her ay 28 TL, yılda 2 ikramiye 40 yevmiye karşılığı, eğitim ve öğretim yardımı olarak 100 TL, yemek yardımı gibi haklar kazanılmıştır. 15 Şubat itibarıyla tüm üyelerimizin maaşları yeni sözleşmeye göre yansıyacaktır. Tüm üyelerimize hayırlı uğurlu olsun."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız