SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fuarın En Anlamlı Katılımcıları'

0
Güncellendi - 2019-04-30 03:36:08
'Fuarın En Anlamlı Katılımcıları'
A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl 8 düzenlenen Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.  375 Yayınevi ve 250 yazarın katılımıyla gerçekleşen Fuarın en anlamlı katılımcıları lise öğrencilerin yazdığı kitaplar olsa gerek.

Günümüz dünyasında okuma eylemi, başlı başına bir maharet olduğu kesin, okuyup yazabilme becerisini gösterebilmek ise çok daha değerli olduğunu sanırım herkes teslim eder. Ancak burada çok daha ötesini ifade eden bir tanıtım yapmak istiyoruz. Genç Kalemler.

Genç kalemler ifadesini bir slogan olsun diye kullanmıyoruz. Bir çok gencimizin neredeyse dijital olana teslim olduğu bir zamanda bu öğrenciler ellerine kalem kağıt alıp zamanlarını edebiyat ve fikir üretmekle geçirmişler. Akranları cep telefonu ve bilgisayar karşısında en değerli zamanlarını heba ederken onlar aynı saatlerde kendilerinden sonraki kuşaklara da bırakabilecekleri el emeği göz nuru eserler bırakmakla meşgul olmuşlar. Lise öğrencilerinden söz ediyoruz.

Tanıtımını yapmayı düşündüğümüz kitaplarda adı geçen öğrencilerimiz büyük bir özveri örneği göstererek daha lise yıllarında okuduklarıyla yetinmeyip kendi düşüncelerini, duygularını kaleme almalarını gerçekten çok değerli buluyoruz. Yazma alışkanlıklarını devam ettirmeleri halinde ileriki yıllarda bu maharetlerini çok daha ileri seviyelere taşıyacaklarından şüphemiz yoktur. Zira ülkemizde ve dünyada yetişen değerli kalemlerin yazma alışkanlıklarını, bugün öğrencilerimizin yaptığı gibi kimi ortaokul yıllarında bilhassa  lise yıllarında başladıklarını hayat hikayelerinden öğreniyoruz.

Kendi düşünce dünyalarını şiir, hikaye ve deneme benzeri yöntemlerle kaleme alan öğrencilerimiz başta olmak üzere, okul idarecilerine bilhassa öğrencileri yazma eylemine cesaretlendiren çok değerli öğretmenlerimize canı gönülden şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu anlamlı eserleriyle ülkemize bilhassa şehrimize büyük bir katkı sağlamaktadırlar.

GÖKYÜZÜ HALA SENSİN; Hikaye, Deneme, Mektup, Şiir ve Gezi Yazılarından oluşan bu kitap Turgut Özal Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından çıkarılmıştır. Editörlüğünü Edebiyat öğretmeni Yeşim CÖMERT'İN yaptığı kitap 87 sayfa olup Yeşilyurt Belediyesi tarafından finanse edilmiştir.

SOKAKLAR BİZİMDİ; Deneme ve şiirlerden oluşan bu kitapta yine Turgut Özal Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından kaleme alınmıştır. 144 sayfalık kitap okulun ikinci kitabı olarak raflarda yerini almıştır.

ÇALAKALEM; Çalakalem adlı kitap Kernek Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından çıkarılmış bir kitaptır. Editörlüğünü Edebiyat öğretmeni Hamit KALKAN yaptığı, yaklaşık üç yüz sayfalık bu kitap otuz civarındaki öğrencinin eserlerinden oluşmaktadır. Nesir, hikaye ve şiirlerden oluşan bu kitap 2018 yılında Kernek Anadolu lisesinin Gençlik Ve Spor Bakanlığına sunduğu "Eller Kalem Tutsun" projesi çerçevesinde çıkarılmıştır.

SINIRIMIZ GÖKYÜZÜ;  Bu kitap ta yine Kernek Anadolu Lisesi Öğrencisi Neslihan ZENGİN tarafından kaleme alınmış bir şiir kitabıdır. Yirmi dört şiirden oluşan bu kitap 2019 baskılıdır.

Lise öğrencilerin kaleme aldığı kitaplar Milli Eğitim Müdürlüğü'nün standında yazar öğrenciler tarafından imzalanmaktadır.

DERLEYEN: Orhan TUĞRULCA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Hasan (4 yıl önce)
    sabit bir fuar olursa,her ay farklı bir etkinlik olur,şehrin sosyal ve kültürel hayatına renk katar.Şu anda En önemli ihtiyaçlardan biri fuar ve sergi sarayıdır
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Sabit fuar alanı gerekli. Belediye başkanına duyurulur.
    0
    0
    Yanıtla