SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fuarın Gala Gecesi Yapıldı

0
Güncellendi - 2017-05-08 11:54:40
Fuarın Gala Gecesi Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitleri Anısına düzenlenen 6. Malatya Anadolu Kitap Fuarı’nın Gala Gecesi Ramada Plaza Altın Kayısı Oteli’nde yapıldı. Geceye, 15 Temmuz Şehit Yakınları, Gaziler, Yazarlar ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve protokol üyeleri katıldı.

15 Temmuz Hain Darbe Girişimine karşı Milletimizin Şanlı Direnişi ile ilgili bir sinevizyon gösteriminin de yapıldığı gecede; Şehit Aileleri ve Gaziler adına Safiye Bayat bir konuşma yaptı. Anadolu Kadınının İstiklal Harbinde yaptığı fedakârlıkların hepimiz için gurur kaynağı olduğunu belirten Safiye Bayat, “Bugün Myanmar’dan Somali’ye, Irak’tan Gazze’ye, Halep’ten Bağdat’a nerde bir mazlum eli varsa Türk Kadınının Türk Erkeğinin izlerini görmüşüzdür. Türkiye Cumhuriyeti, 93 yıllık tarihinde nice badireler atlatmış, nice sıkıntılar yaşamıştır. Bütün zorluklara rağmen, bütün sıkıntılara rağmen benim mahzun ve mağdur ülkem, her sıkıntının altından kalkarak adeta küllerinden doğmuştur” dedi. Safiye Bayat, Milletimizin darbelere direnmeyi öğrendiğini belirterek, “Bugün, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyen bir liderin arkasında-yanında kenetlenerek artık bu ülkeye darbe yapılamayacağını gösterdik. Dün, Başbakan ve bakanları asanlar bugün artık bu emellerine ulaşamayacaklarını anlamışlardır” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, konuşmasında 6.Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nın 15 Temmuz Şehitleri Anısına düzenlenmesinin önemini vurguladı. Başkan Çakır, “Yıl içerisinde 8 farklı fuar düzenliyoruz ama Kitap Fuarı çocuklarımız için eğitim çalışmaları için çok önemli bir fuar. Bütün konuklarımıza, yazarlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Şehit Yakınları ve Gazilerimizi burada ağırlamaktan memnuniyetimi belirtiyorum. Tüm Şehitlerimize bir kez daha Yüce Allah’tan Rahmet diliyorum. Rabbim, sizleri bizleri Şehitlerimizle Cennet’inde buluştursun” ifadelerini kullandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar’ın da bir selamlama konuşması yaptığı programda ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Anısına 44 yazarın kaleminde 15 Temmuz Direniş ve Diriliş kitabı katılımcılara takdim edildi.

Başkan Çakır, Yayınevlerini Ziyaret Etti

Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır 6. Malatya Anadolu Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında yazar, okur ve yayınevlerini ziyaret etti.  Başkan Çakır, “Kitap fuarımız her geçen yıl daha da büyüyor. Bu yıl fuar alanımızı 11 bin metrekare olarak büyüttük. Ziyaret etmiş olduğumuz yayınevlerimizden ve yazarlarımızdan olumlu tepkiler alıyoruz. 6. Malatya Anadolu Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında ilimize farklı illerden ziyaretler gerçekleşiyor. Malatya’mız için önemli bir fuar, aynı zamanda çeşitli etkinliklerde düzenliyoruz. 120 yazarımız okullara giderek, okullarda kültürel etkinlik yapılıyor. Okullarda öğrenciler ile yazarlarımızı buluşturuyoruz. 70 Sivil toplum Kuruluşumuz Yazarlarımızla program gerçekleştiriyor. Söyleşi, konferans, imza etkinlikleri gerçekleşiyor. 15 Temmuz fotoğraf sergisi, resim sergisi, söyleşiler, tiyatro gösterileri, 15 Temmuz ruhuna uygun kahramanlık Türküleri söyleniyor. Kitap fuarımızı dolu dolu geçiyor. Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Birbirinden değerli bütün yazarlarımızı selamlıyor. Malatya’mıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Malatya’mızın için kitap fuarımız çok önemli, herkesin merakla beklediği ilgi duyduğu bir fuar. Yıl içerisinde 10’a yakın fuar düzenliyoruz. Kitap fuarımızı daha ayrı tutuyoruz. Daha çok önem veriyoruz. Kültürel olarak yaptığımız etkinlikler bizim için daha önemli ve birinci sırada yer almaktadır. Sizlerin katılımı bizler için çok anlamlı ve önemli, her zaman farklı etkinliklerde sizleri ağırlamak isteriz. Bizleri onurlandırdınız, katıldınız. Bütün konuklarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum ” dedi.

"Öncü Bir Faaliyet"

Onur Konuğu Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Mehmet Doğan konuşmasında; “Bu yıl Malatya Kitap Fuarının 6. gerçekleşiyor. Bölge için öncü bir faaliyet, görebildiğimiz kadarıyla Malatya Kitap Fuarı kurulduğu günden bu yana sürekli gelişerek büyümeye devam ediyor. Bu sene de hem alan olarak hem de katılım olarak genişlemiş, bu sene Malatya Büyükşehir Belediyesi büyük bir Kadir Şinaslık yaparak beni kitap fuarına onur konuğu olarak davet etti. Aslında bu benim yayın hayatımın 50. Yılına rastlıyor. Ben bu daveti bununla bağlantı olarak gördüm. Belki bunda yetkililerin haberi yoktu ama ben öyle kabullendim. Böyle bir kitap fuarına bu şekilde davet edilmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Belediyelerin kültürel alana yönelmesini önemsiyorum. Malatya’nın kültürel belediyecilik noktasında öncü olacağını düşünüyorum. Bu sene kitap fuarının 15 Temmuz şehit yakınları anısına olması sevindirici bir şey, dolayısıyla akıllarda kalan bir fuar olacağını ümit ediyorum." dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız