SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fuat Kozluklu Ödülünü Aldı

A- A+ PAYLAŞ

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği'nin (RTGD) '2007 Medya Oscarları Ödülleri' Ankara'da sahiplerini buldu. Malatyahaber.com'un da yayıncılarından olan ve Malatya Görüş Gazetesi'nde gazetecilik meslek yaşamına başlayan Fuat Kozluklu da, 24 haber kanalında 23.00- 01.00 saatleri arasında yayınlanan Moderatör haber kuşağıyla "Yılın Gece Bülteni" dalında ödüle layık görüldü.

TELEVİZYON OSCARI..
Bir günün son durağı artık ''Gece Bültenleri''... Gecenin yıldızı ise bu yıl Kanal 24'ten çıktı. Gece haberlerini farklı bir yorumla ekrana taşıyan deneyimli gazeteci Fuat Kozluklu moderatör olarak görevini başarıyla tamamladı. Ve geceye oscar düştü....

Yayın hayatında bir yılı geride bırakan ve habercilik anlayışına yepyeni bir soluk getiren 24, moderatör kuşaklarındaki başarısıyla izleyicinin beğenisini kazandı.

Güne dair son dakika haberleri, en sıcak ve kritik gelişmeleri 23.00 - 01.00 saatleri arasında 24 ekranlarına getiren Fuat Kozluklu'nun sunduğu 'Moderatör' yılın en iyi gece bülteni seçildi.

Sahneye; "Mesleğe 1982 yılında Malatya Görüş Gazetesi'nde başlayan" anonsuyla çağrılan Kozluklu, ödülünü Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’den aldı. Kozluklu ''Yılın gece bülteni'' seçildiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Ankara Sheraton Oteli'ndeki ödül törenine; TBMM Başkanı Köksal Toptan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen, CHP Grup Başkanvekili Yılmaz Ateş, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu ve ATO Başkanı Sinan Aygün'ün yanı sıra çok sayıda davetli de katıldı.

KİMLER ÖDÜL ALDI?
RTGD'nin internet sitesindeki oylama ve üniversitelerden öğretim üyelerinin görüşleri doğrultusunda 4'ü jüri özel ödülü olmak üzere toplam 19 dalda verilen ödüllerin sahipleri şunlar:

"-Yılın Haber Bülteni: Mehmet Ali Birand yönetiminde Kanal D Ana Haber

-Yılın Haber Programı: Oğuz Haksever'in hazırladığı 've insan' - NTV

-Yılın Gece Bülteni: Fuat Kozluklu ile Moderatör - Kanal 24

-Yılın Spor Programı: Şansal Büyüka - Maraton - LİG TV

-Yılın Magazin Programı: Canlı Canlı - Kanal D

-Yılın Show Programı: Çiğdem Anat - Müjde Ar - Pınar Kür - Aysun Kayacı 'Haydi Gel Bizimle Ol - NTV

-Yılın Sabah Programı: TRT'de yayınlanan 'Sabiha Akdemir ile İyi Sabahlar'

-Yılın Yarışma Programı: Buzda Dans - Show TV

-Yılın Radyosu: Giray Güngör yönetimindeki Alem FM

-Yılın Yerel Televizyonu: Konya'dan yayın yapan KON TV

-Yılın Televizyon Dizisi: ATV'de yayınlanan 'Hatırla Sevgili'

Yılın Kadın Oyuncusu: Kanal D'deki 'Annem' dizisi oyuncusu Vahide Gördüm

-Yılın Erkek Oyuncusu: Star televizyonunda yayınlanan 'Köprü' dizisi oyuncusu Erdal Beşikçioğlu

-Yılın Dizi Müziği: TRT'de yayınlanan 'Gönül Salıncağı' dizisi ile Kıraç

-Yılın Reklam Filmi: Atatürk reklamı ile İş Bankası - Haluk Bilginer"

FUAT KOZLUKLU KİMDİR?
1965 Malatya doğumlu Fuat Kozluklu, çeyrek asırlık meslek yaşamının önemli bir bölümünde savaşlara, depremlere, göç dramlarına ve uluslar arası anlaşmalara tanıklık etti.

Gazeteciliğe 1982'de Malatya'da halen yayınını sürdüren yerel gazete Görüş'te başladı.

Yerel muhabirlikten uluslar arası gazeteciliğe uzanan kariyerinde foto muhabirliği ve kameramanlık ile internet yayıncılığı da yaptı.

Meslek yaşamını 1983 yılından 1991’e dek İstanbul’da Cumhuriyet, Yeni Asır, Sabah gazeteleri ile Nokta Dergisi’nde sürdürdü. 1988 yılından itibaren uluslar arası basın-yayın kuruluşları için de çalıştı.

2006 sonuna kadar süren ABD merkezli yurt dışı gazeteciliğe ise 1991 yılından itibaren başladı. Washington'da TRT, Star, NTV, TV8 kanallarının temsilciliğini yaptı.

Yapımcı ve kameraman olarak çalıştığı yabancı televizyon kuruluşları arasında ise Amerikan NBC, İngiliz Kanal 4, Alman ZDF, CNN Amerika ve Reuters bulunuyor.

CV'sinde 'çalıştığı radyo istasyonları' bölümünde ise TRT1, Power FM, BBC Türkçe, DW Türkçe yer alıyor.

Muhabir, sunucu ve editör olarak 3 yıl süreyle Washington'da Amerika'nın Sesi Radyosu Türkçe (VOA) yayınlarında çalıştıktan sonra 2006 yılı başlarında yurt dışı meslek yaşamını noktaladı.

Kozluklu'nun televizyon dünyasında adını duyurduğu haberlerin başında ise terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirildiğini bildirmesi geliyor. Kozluklu'nun bu tarihi haberi Dünya'ya duyuran ilk gazeteci olmasının yanı sıra, bir başka ilki de 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi’ni sarsıntıdan 2.5 saat sonra bölgedeki trajediyi canlı yayında tüm dünya televizyonlarına aktarması.

Sırpların Kosova'da Arnavut nüfusa yönelik şiddetini 1999'da dünya televizyonlarına canlı yayınlarla aktaran sayılı gazetecilerden oldu.

Fuat Kozluklu'nun Öcalan'ın yakalandığını duyurması ile Marmara Depremi ve Kosova Savaşı'ndaki yayıncılığı NTV televizyonuna tarihi prestijler kazandırmıştı.

Kozluklu'nun tarihi haberleri arasında 1992 yılında Turgut Özal'ın talimatıyla Iraklı Kürt liderler Talabani ile Barzani'ye Türk diplomatik pasaportu verildiğini ortaya çıkarması da bulunmaktadır.

1989'da Romanya’da komünizmin devrilişinden başlayarak yurt dışında onlarca tarihi süreci muhabir ve kameraman olarak izledi. 1991 Körfez Savaşı ile 2003 Irak’ın ABD öncülüğündeki uluslar arası güçler tarafından işgaline Irak topraklarında tanıklık etti.

25 yıllık meslek yaşamında İran ve Irak’tan Afganistan ve Etiyopya’ya, Bosna-Hersek ve Kosova’dan Ermenistan ve Pakistan’a kısacası dünyanın onlarca ülkesinde darbelerden, savaşlara, göçlerden, depremlere ve çok sayıda uluslar arası anlaşmaya değin tarih sayfalarına geçen bir dizi sürecin yakın tanıkları arasında Kozluklu'nun da adı yeralıyor.

2007 Ocak ayından itibaren “haberi haberciler hazırlayıp sunmalı” anlayışını hayata geçiren Türkiye’nin yeni haber kanalı 24’te gece kuşağı moderatörü olarak görev yapıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız