SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fuat Kozluklu TGRT Haber'de

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:12:43
Fuat Kozluklu TGRT Haber'de
A- A+ PAYLAŞ

Kuruluşundan bu yana haber kanalı 24’ün gece haberlerini "Moderatör Gece" adı altında sunan Fuat Kozluklu, kanalla yollarını ayırdı. Kozluklu’nun 24’ten geçen hafta istifa ettiği, TGRT Haber ile anlaştığı öğrenildi.
 
24 yönetimine istifasını sunan Kozluklu 24 ve TGRT yöneticilerinin benzerine rastlanmadık bir yaklaşımıyla karşılaştı.
 
Kozluklu, TGRT yönetimiyle anlaşma sırasında kendisine sunucu olarak ekran fırsatı yaratan 24’ten hemen ayrılamayacağını belirterek, yeni bir isim bulununcaya dek en az 15 gün daha Moderatör Gece’yi sunacağını söyledi. TGRT Genel Yayın Müdürü Bülent Ayanoğlu da, bu örnek ve etik davranışa destek verdi.
 
FUAT KOZLUKLU KİMDİR?
1965 Malatya doğumlu ve Malatyahaber.com'un da kurucularından olan Fuat Kozluklu,  gazeteciliğe 1982 yılında Malatya’da yerel günlük Görüş gazetesinde başladı. Meslek yaşamına 1983 yılından itibaren İstanbul’da Cumhuriyet gazetesinde devam etti. 1985 yılında Sabah gazetesinin kuruluşunda muhabir kadrosunda yer aldı. 1989 yılında Cumhuriyet gazetesine döndü. Türkiye’de çalıştığı dönemde uluslar arası haber ajansları için foto muhabirliği de yaptı.
 
1990 yılında yabancı televizyon kanalları için Türkiye ve Ortadoğu’daki gelişmeleri takip eden Bağımsız Basın Ajansı ‘nda (BBA) kamera asistanı olarak televizyon dünyasına adım attı. Aynı yıl Körfez Savaşı’na Irak’ın Kuzeyinde tanıklık etti. Savaşın ardından Saddam Hüseyin yönetimine ayaklanan Kürtlerin başkaldırısını kameraman olarak belgeledi. Kürtlerin başarısızlığıyla sonuçlanan başkaldırının ardından yaklaşık yarım milyon kişi kaçarak Türkiye’ye sığındı. Bu kaçışa kamerasıyla tanıklık eden dünyanın sayılı gazetecilerinden biri oldu.
 
1991 yılı sonbaharında Türkiye’den ayrıldı ve 1991-2006 yılları arasında ABD’nin başkenti Washington D.C. merkezli gazeteci olarak mesleğini sürdürdü. Cumhuriyet gazetesinin yanı sıra TRT, Star TV, NTV, TV8 ve Power FM’in temsilciliğini yaptı.
2002-2005 yılları arasında Washington'da Amerika'nın Sesi Radyo ve Televizyonu Türkçe (VOA) servisinde muhabir, sunucu ve editörlük yaptı.
 
2006 yılında Türkiye’ye döndü ve kuruluşundan itibaren (2007) haber kanalı 24’te 2008 Haziran ayına dek gece kuşağı sunuculuğunu yaptı.
 

2008 Haziran-2009 Mayıs arası ATV Ana Haberi de sunan Kozluklu, 2010'da, sunuculuğa başladığı 24’e döndü. Fuat Kozluklu, hafta içi her gece 23.00 ile 00:30 arasında Moderatör olarak günün gelişmelerini sunuyordu.
 
Habertürk sunucularından Buse Biçer'le evli olan Fuat Kozluklu, Burak'ın babası.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız