SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fuat Kozluklu ve Çekirdek Cücük Meselesi'

A- A+ PAYLAŞ

Savaş AY

Bende o güçlü hafıza nerdeee. Fuat Kozluklu hatırlattı hayal meyal anımsadım. "Abi Malatya'dan toy bir gazeteci adayı olarak gelmiştim hani. Bir ara Cerrahpaşa Hastanesi civarında haber kovalarken size rastladım. Yalçın Çakır'la birlikte kan karaborsasıyla ilgili bir işi kovalıyordunuz."
Geçmişin dipsiz kuyularına düşürdü Fuat'ın bu sözleri. O günlere savruldum, flu yaşanmışlıklar netleşmeye başladı birden.

AAH ESKİ GÜNLER
FuatSabah Gazetesi'nin Mecidiyeköy'deki doğum mekanında tanıdım daha çok. Ben Milliyet'ten o Cumhuriyet'ten gelmişti yeni doğmuş Sabah'a. İstihbarat servisimizin deli dolu, ele avuca sığmaz, koşan, kovalayan, işe tırnağını geçirdiğinde koparmadan dönmeyen acar bir muhabiriydi Fuat Kozluklu. Gecesini gündüzüne katar özellikle siyasi-polisiye işlerde kallavi performanslar çıkarırdı. Bu sayede tez zamanda kendisini kabul ettirdi ve İstanbul dışındaki ağır haberleri de kovalayan uzman muhabir olmaya ilk adımını attı.

KAPIKULE'DEN ÖTEYE
Sonrasında 1990'da patlayan Körfez Savaşı'nı takip etti, 1991-2006 arası Washington merkezli olarak birçok basın kuruluşunun temsilciliğini yaptı. Bir ara Coşkun Ara l'ın Haberci Programı' nda editör-muhabir olarak keyifli işler de çıkardı. Amerika'da yaptıkları hoş şeylerdi Fuat'ın. Mesela tam 3 yıl Amerika'nın Sesi Radyo ve Televizyonu'nun Türkçe servisinde çalıştı. 2006'da memlekete dönünce haber kanalı 24'e haber moderatörü olarak başladı ve iyi becerdi.

USTALARA KARŞI
Onu orada pek beğenen
atv kurmayları; "Gel bakalım delikanlı. Artık bizim ana haberi sunacaksın, atv ankormeni olacaksın" dediler.

Uğur Dündar, Mehmet Ali Birand ve Ali Kırca gibi ustalar karşısında gencecik bir adam olarak oturdu sunum masasına Fuat. İlk günlerin heyecanını çabuk atlattı ve olaya hakim oldu.

KİM BU DEMEDEN ÖNCE
Dün odasına baskın yaptım. Elimde fotoğraf makinesiyle hışım gibi içeri daldığımı görünce şaşırdı. Sonra yine genç ve başarılı meslektaşımız Bora Bayraktar'a teslim ettim makinemi. "Çek bakalım bizi abi kardeş görünelim" dedim. Baktım cekete kravata davranacak. " Dur be evlat. Hemen kıpraşma. Ahali seni bir de spor giysili, yüzü gülen, sıcacık adam olarak görsün. Ekranın sert bakışlı, ciddi duruşlu sunucusunun ardında bir çocuk yürek adam var, çıksın ortaya" dedim, "Hınk" edemedi tabii.

Ola ki bazı seyirciler " Kim bu genç adam " derlerse bilsinler. Çekirdekten, cücükten, temelden gelme sahici bir haberci sunuyor o haberleri. Yolu daha da açık ola...

KAYNAK: Takvim Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız