SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fuat Kozluklu'nun 'Kod Adı: SAPKIN' Kitabı Yayınlandı

0
Güncellendi - 2019-09-18 05:41:37
Fuat Kozluklu'nun 'Kod Adı: SAPKIN' Kitabı Yayınlandı
A- A+ PAYLAŞ

ADNAN OKTAR (Adnan Hoca) ÖRGÜTÜNÜ YAZDI.. malatyahaber.com kurucularından, TRT Haber Gece Bakışı programı sunucusu Malatyalı gazeteci Fuat Kozluklu’nun, kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar ve gizli örgütsel yapısını deşifre eden “Kod Adı: SAPKIN” adlı kitabı geçtiğimiz hafta içinde okuyucusu ile buluştu.

İslâm’ın temel değerlerinin dejenere edilmesi ve bu yolda sapkın bir “tarikat” kurarak örgütlü faaliyet göstermesi ile uzun yıllar boyunca Türkiye kamuoyunda tanınan bir figüre dönüşen Adnan Oktar ve bağlılarının iç yüzünü, bugüne değin yayınlanmamış belgelerle ortaya koyan Fuat Kozluklu, Kod Adı: SAPKIN’da, örgütün 1980’li yılların ortalarında başlayan karanlık faaliyetlerinin günümüze değin devam eden serüveninin amaçlarını ve varmak istediği hedefleri analiz ediyor.

Kopernik Yayınları arasında çıkan Kod Adı: SAPKIN’ın en önemli özelliği, orijinal bir içeriğe sahip olması.

Peki kitaba bu orijinalliği sağlayan nitelik nedir?

Bu sorunun cevabı, Fuat Kozluklu’nun, Adnan Oktar’ın örgütlenmeye başladığı ilk yıllarda, “Mürit” kılığına girerek örgütü “içerden” takip etmesi ve karanlık sırlarına henüz o yıllarda vakıf olmaya başlaması ile verilebilir.

Kitabın omurgasını oluşturan olaylar örgüsünün önemli bir bölümünü “mürit” kılığında bir gazeteci olarak içerden takip eden Fuat Kozluklu, bu yakın fikri takibin sonucu olarak Türk medyasında, Adnan Oktar oluşumunu ve tehlikesini, 1980’li yıllardan itibaren ilk yazan gazeteci oldu.

Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde yargılandığı 80’li yıllarda Adanan Oktar’ı mahkeme safhasında da mercek altına alan Fuat Kozluklu, kitabının önemli bir bölümünü yargı süreçlerine ayırdı.

Mesleğinin henüz ilk yıllarında içine sızdığı örgütte, Adnan Oktar’ın çevresine topladığı grubun ve örgütsel yapılanmanın karanlık öyküsünde önemli bir role soyunan Fuat Kozluklu bu eserinde, 1986 -2019 yılları arasında yaşananlar ile örgütün geçirdiği evrimi tüm ayrıntılarıyla gün yüzüne çıkarıyor.

Kitapta Fuat Kozluklu'nun müridi olarak içlerine sızdığı dönemde Adnan Oktar'la olan fotoğrafları da yeralıyor

Kozluklu, bizzat şahit olduklarından ve söylemlerden yola çıkarken tanıdığı yahut tanıyamadığı(!) sözde hocadan örgüt liderine, sözde cemaatten silahlı suç örgütüne evrilen “din” söylemli karanlık yapıyı okuyucusuna bütün detaylarıyla resmediyor.

Kozluklu, okuyucuyu Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü'nün (AOSSÖ) insanları etkilemek için kullandığı lüks hayatın aslında şantaj kasetlerinin büyük sahnesi olduğu gerçeği ile yüzleştirirken, sahne arkasında yaşanan taciz ve tecavüzler, çarpık ilişkiler ve daha pek çok iğrençlik, kitabın sayfalarında gözler önüne seriliyor.

Adnan Oktar ve karanlık yapılanmasına ilişkin açıklamaları ve haberleri nedeniyle çeşitli zamanlarda örgütün hedefi ve tazminat davalarına muhatap olan Kozluklu, tüm bu yıldırma ve tehditlere karşın çalışmalarını, örgütü doğuşundan bugüne deşifre eden Kod Adı: SAPKIN adlı kitapla taçlandırdı.

“İslam’a kurulmuş pusunun adı”

Fuat Kozluklu, kitabının başlangıçtaki teşekkür bölümünde, kitabında yer verdiği tüm bilgilerin somut olay, olgu ve gerçeklere dayandığını, belgesel nitelikteki içeriğin kendi takip, analiz ve gözlemlerinin yanı sıra Türk yargı makamlarının kabul ettiği, onayladığı belgelerle oluştuğunu belirterek, Adnan Oktar yapılanmasının tüm çıplaklığı ile ortaya konmasının önemine şu cümlelerle vurgu yapıyor: “Adnan Oktar, Kur’an-ı Kerim’le aldatmanın sıra dışı figürlerinden biridir. İcraatlarına ve ilişkilerine bakıldığında İslam’a kurulmuş pusunun adı olarak ifade edebiliriz”.

Görüş Gazetesi’nde yetişti

TRT Haber Gece Bakışı suncusu Fuat Kozluklu, Malatya’nın en eski yerel gazetesi Görüş’te muhabirliğe başladı. 1980’li yılların ortalarından itibaren İstanbul’da sürdürdüğü gazetecilik yaşamında çeşitli gazete, dergi ve televizyonlarda muhabirlik, editörlük, yönetmenlik, yapımcılık ve sunuculuk yaptı.

Bir süre ABD’de gazetecilik yapan Fuat Kozluklu, son iki yıldan bu yana TRT Haber’in en çok izlenen Gece Bakışı adlı haber programına imza atıyor.

Fuat Kozluklu, kitabının teşekkür bölümünde, büyük ilgiyle karşılanan ve kısa sürede ikinci baskısının yapılacağı belirtilen kitabın ortaya çıkması sürecinde teşekkür ettiği isimleri ise, mesleki yaşamının ilk günlerinden itibaren kendisinin gazetecilik kimliğinin oluşumuna katkı yapan isimlerden başladı.

Bu bağlamda, “Meslekteki ilk öğretmenim” dediği malatyahaber.com Genel Yayın Yönetmeni İsmet Yalvaç’ın aralarında olduğu uzun bir teşekkür listesi oluşturan Fuat Kozluklu, bu kapsamda, kitabın hukuki denetimini yapan Yasemin Onat,  meslekte zaman zaman kendisine ustalık yaptığını belirttiği kardeşi – gazeteci, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Suat Kozluklu, hergün dualarını esirgemediğini söylediği annesi Remziye Kozluklu, kitabın hazırlanmasında destek veren kız kardeşleri Zehra ve Yelda, çocukluk  günlerinden itibaren “Cesur ve adil ol; korkak olma” telkininde bulunan babası Ali Osman Kozluklu, Malatyalı hukukçu Tahsin Kaplan, kitabın hazırlanmasında emek veren gazeteci Köksal Gökçe ve kitabın yayınlanması için seferber olduğunu söylediği Veysel Ferman, kitabın yayınına destek veren Abdulkadir Özkan, Ergin Konuksever ve kitabın önsözünü yazan gazeteci Nedim Şener’in yanı sıra içeriğe katkı yapan siyasi şahsiyetlere, akademisyenlere teşekkür ettiğini vurguladı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Kayısı kentli (4 yıl önce)
    Eminim çok güzel bir kitap olmuştur. Şimdiden yüreğine sağlık fuat abim
    %100
    %0
    Yanıtla