SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Prof.Dr. Fuat Sezgin'i Anma Paneli

0
Güncellendi - 2019-03-06 03:36:03
Prof.Dr. Fuat Sezgin'i Anma Paneli
A- A+ PAYLAŞ

Geçen yıl vefat eden dünyanın önde gelen tarihçilerinden İslam bilim tarihi araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin, İnönü Üniversitesi'nin düzenlediği panelle anıldı.

Tarihçi Sezgin için İnönü Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda "Prof. Dr. Fuat Sezgin'i Anma" konulu panel gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Önal'ın yaptığı panelde ilk olarak Prof. Dr. Fuat Sezgin'in biyografisi okundu.

Daha sonra konuşan İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Subhi Erdem, Sezgin'in hayattayken günde 17 saat çalıştığını söyledi.

Sezgin'in vefatıyla çalışmaların kesintiye uğradığını belirten Erdem, "Ama yapmak istediği şey nedir? İslam dünyasının arkeolojisini yapmak. Fuat Sezgin'i okurken utançla yüz yüze kalıyorum. Bizim yaptığımız çalışmalar Fuat Sezgin'in yaptığı çalışmaların karşısında bir şey ifade etmiyor." diye konuştu.

Erdem, "Fuat Sezginleri" çoğaltabilmek için 17 saat çalışmak gerektiğini ve bu sayede bir hamle gücüne sahip olunabileceğini ifade etti.

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karagöz ise geçen yıl vefat eden Sezgin'i rahmetle andığını söyledi.

Panele İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 2019 "Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı" ilan edilmişti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız