SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fuhuş, Gasp ve Uyuşturucu Davaları

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir yıl önce fuhuş sebebiyle iki grup arasında çıkan ve 3 kişinin yaralandığı silahlı çatışma olayının sanıklarına ceza yağdı. Bu arada, Van eski milletvekilinin oğlunun da sanıkları arasında yeraldığı uyuşturucu davasına devam edildi.

FUHUŞ VE ÇATIŞMA..
Malatya'da 23 Aralık 2005 tarihinde Yeşiltepe Yeşilevler 1. Blokta meydana gelen ve 3 kişinin yaralandığı çatışma olayı ile ilgili olarak Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "fuhuş, gasp ve yaralama" iddiasıyla açılan davada karar çıktı. Mahkemede heyeti, sanıklardan Gürcü uyruklu T.M.'ye fuhuştan 2 yıl 6 ay, M.M.'ye fuhuşa aracılıktan 2 yıl 4 ay, 2 ayrı gasp olayına 8 yıl 4'er ay, silahla yaralamadan 2 yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme, aynı davada yargılanan M.A., Y.D., O.S.ve A.T'ye gasp suçundan 8 yıl 4'er ay hapis cezası verdi.
Davada yargılanan zanlılar, olaydan sonra kaçtıkları Gaziantep'te 5 adet tabanca ile birlikte yakalanarak Malatya'ya getirilmişlerdi.

ESKİ VEKİLİN OĞLUNUN DAVASI..
Öte yandan 'Teşekkül oluşturarak uyuşturucu ticareti yapmak' iddiasıyla Malatya'da yargılanan Van eski Milletvekili Mustafa B.'nin oğlu Hamit B. ile diğer 3 zanlının yargılanmasına devam edildi.

Van eski Milletvekilinin oğlu Hamit B., şoförü Hüsnü Ö. ve Malatya'da uyuşturucu ticareti bağlantısı oldukları iddia edilen Ali K. ve Şevket Y.'nin, 'Teşekkül oluşturarak uyuşturucu ticareti yapmak' iddiasıyla Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılandıkları davanın duruşmasına sanıklar ve Hamit B.'nın avukatı katılmadı.

Malatya'daki sanık avukatlarının katıldığı duruşmada, Adli Tıp Kurumu 5. İhtisas Dairesi'nden istenilen Hamit B.'nın aracında elde edilen maddenin eroin, kokain ve ham afyon sakızının uyuşturucu madde sayılıp sayılamayacağı, ham afyon sakızının işlem görmeksizin uyuşturucu madde olarak tüketilip tüketilemeyeceği konusunda düzenlenecek raporun beklenilmesine, Hamit B.'ye ek savunma hakkı verilmesi hususunun avukatını katılacağı duruşmada değerlendirilmesine karar verilerek, duruşma da dosyadaki eksikliklerden dolayı ertelendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız