SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fuhuşa Kabahat Cezası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Fuhuş Yüzünden Bulaşan Zührevi Hastalıklarla Mücadele Komisyonu Başkanlığı, Valilik kararı ile fuhuş yapanlara, ayrıca Kabahatlar Kanunu'nun 32. maddesine göre de işlem yapılacağını açıkladı.

Fuhuşla ilgili olarak ceza yasasının ilgili maddelerinin dışında Kabahatlar Kanunu'na göre işlem yapılacağına ilişkin Valilik açıklaması şöyle:

"Malatya Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde toplanan Fuhuş Yüzünden Bulaşan Zührevi Hastalıklarla Mücadele Komisyonu Başkanlığının 14.01.2010 tarih ve 2010/01 sayılı Valilik kararı ile ilimiz genelinde fuhuş yapan kimselere, başkalarının cinsel zevkini menfaat karşılığı tatmin etmeyi sanat edinen ve bunun için farklı erkeklerle münasebette bulunan kadınlara veya kişilere veya bu kişilerle cinsel yönden ilişkiye giren erkeklere 5236 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi gereğince para cezası kesilmesine karar verilmiştir."

32. MADDE..
Komisyonun, fuhuş yapanlara uygulanacağını belirttiği Kabahatlar Kanunu'nun 32. maddesi "Emre Aykırı Davranış" başlığı altında şu hükümleri içeriyor:

"..Madde 32 - (1) Yetkili makamlar tarafından adli işlemler nedeniyle ya da kamu güvenliği, kamu düzeni veya genel sağlığın korunması amacıyla, hukuka uygun olarak verilen emre aykırı hareket eden kişiye yüz Türk Lirası idari para cezası verilir. Bu cezaya emri veren makam tarafından karar verilir.

(2) Bu madde, ancak ilgili kanunda açıkça hüküm bulunan hallerde uygulanabilir.

(3) 1.3.1926 tarihli ve 765 sayılı Türk Ceza Kanununun 526 ncı maddesine diğer kanunlarda yapılan yollamalar, bu maddeye yapılmış sayılır.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız