SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fuhuşa Tutuklama, Farklı Açıklama..

A- A+ PAYLAŞ

Kavga ihbarı üzerine gittiği dairede fuhuşla karşılaşan polis tarafından gözaltına alınan 7 kişiden 1'i kadın 4 kişi tutuklandı.

4 KİŞİ TUTUKLANDI..
Atatürk Caddesi’ndeki Gökalp Pasajı’nın da bulunduğu binadaki bir dairede gerçekleştirilen operasyonla ilgili olarak, 9 Eylül Pazar günkü polis vukuat raporunda, daha önce Emniyet Müdürlüğü açıklamasından çok daha farklı bilgiler yeraldı. İlk açıklamada Azeri uyruklu kadınlardan bahsedilirken, vukuat raporunda iki kadının Ermenistan doğumlu oldukları bilgisi yeraldı.

Polis Vukuat Raporu’nda; evde fuhuş yapan kadınlardan 34 yaşındaki Ermenistan doğumlu S.N. adlı kadın “mağdur”, Malatya doğumlu 30 yaşındaki S.B. adlı kadın, Batman doğumlu 29 yaşındaki erkek kardeşi Z.B., 32 yaşındaki Ermenistan doğumlu L.N. adlı kadın ile 29 yaşındaki Malatya doğumlu M.G., 25 yaşındaki C.A. ve 17 yaşındaki Adıyaman doğumlu M.A.Ç. adlı şahıs “şüpheli” olarak yeraldılar.

Polis Raporu’nda, konuya ilişkin şu bilgi yeraldı:

“02.09.2007 günü saat:20.00 sıralarında ilimiz Atatürk Caddesi Gökalp Pasajı üzerinde bulunan yerde, fuhuş yapıldığına dair yapılan ihbar neticesi, ihbarı değerlendiren ekiplerimizce yapılan fuhuş operasyonunda, yukarıda açık kimlikleri yazılı şüpheliler ile birlikte fuhuşta kazanılan para ile alındığı tespit edilen 1 adet araç geçici olarak muhafaza altına alınmış, olayla ilgili şüphelilerden M.A.Ç.´nin annesi oğlu ile cinsel ilişkiye giren ve onu bu işlerde çalışmaya zorlayan şüpheliler hakkında şikayette bulunmuş olup, mevcutlu olarak adli mercilere sevk edilen şüphelilerden, S.B., Z.B., M.D. ve M. A.Ç. çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanmış, diğer şüpheliler ise serbest bırakılmışlardır.”

İLK AÇIKLAMA NEYDİ?
Emniyet Müdürlüğü, fuhuş operasyonu ile ilgili olarak 7 Eylül'de ise şu açıklamayı yapmıştı:

"İlimizde meydana gelen fuhuş olaylarının artış göstermesi üzerine, Müdürlüğümüz Ahlak Büro Amirliğinin takip ve tespitleri sonucu ilimiz kışla caddesi Gökalp pasajı kat:5/20 sayılı yerde Ahlak Büro Amirliğinde daha önce fuhuştan kaydı olan, hakkında adli işlem yapılan S.B.isimli bayanın fuhuş yaptığı ve yaptırdığı, yabancı uyruklu bayanlara da fuhuş yaptırdığı bilgisi edinilmiş ve takibe alınmıştır.

05/09/2007 günü akşam saatlerinde haber merkezimizin Atatürk caddesi Gökalp Pasajı No:20 sayılı ikamette bıçakla kavga olduğunu bildirmesi üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğümüze bağlı ekiplerin olay yerine intikal etmiş, yapılan araştırmada kavga olayının olmadığı fakat takibimizde olan S.B. isimli bayana ait ikamette fuhuş yapıldığının tespit edilmesi üzerine ekiplerimizce ikamette bulunan iki yabancı uyruklu L.N.ve S.N.isimli bayanlar, ikamet sahibi S.B.isimli bayanın kardeşi Z.B. isimli erkek şahıs, ayrıca evde fuhuş yapmak için gelen M.S. ve M.A. isimli müşteri iki erkek şahıs ve evde S.B.isimli ikamet sahibinin evde çalıştırmak amacıyla bulunan C.A isimli erkek şahıs ve S.B. ile cinsel ilişkiye giren ve daha sonradan S.B.’nin yanında çalışmaya başlayan küçük yaşta M.A.Ç. isimli şahıs oldukları görülmüş şahıslar gerekli tahkikat için Asayiş Şube Müdürlüğümüze intikal ettirilmiş, yapılan tahkikat sonucunda S.B., L.N., C.A., M.A.Ç., Z.B., S.N. isimli şahıslar Cumhuriyet Savcısının talimatıyla İnsan Ticareti, Fuhuş Yaptırmak, Fuhuş yapılması İçin yer Temin etmek ve Bu Yolla Menfaat Sağlamak, Reşit olmayan erkek çocuğu ile cinsel ilişkiye girmek ve Reşit Olmayan erkek çocuğunu çalıştırmak suçlarından şüpheli olarak gerekli işlemler yapılmış, Fuhuştan kazanıldığı tahmin edilen M.D. adına ruhsatlı 1997 model E-200 Kompresör Mercedes marka araca ve şahısların kullandıkları değişik marka ve model 7 adet cep telefonuna C.Savcısının talimatı üzerine el konulmuş, Adı geçen Şahıslar 07/09/2007 günü Malatya C.Savcılığına Mevcutlu olarak Sevk edilmiş, Fuhuş Yapan bayanlar gerekli Dr. Kontrolleri için Hastaneye sevk edilmiş, Azeri uyruklu S.N. isimli bayan yapılan işlemlerin ardından sınır dışı edilmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız