SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fukara Başkana Makam Şoförü

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:07:56
Fukara Başkana Makam Şoförü
A- A+ PAYLAŞ

Dünyanın en yoksul devlet başkanı olarak bilinen Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica eşi ile birlikte İstanbul’a geldi. Türk Hava Yolları’na ait uçakla saat 23.55’de Paris’ten İstanbul’a gelen Jose Mujica’yı Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa karşıladı.Ağbaba, makam aracı olarak 1973 model bir vosvos kullanacaklarını, makam şoförlüğünü kendisinin yapacağını belirtti.

Mujica ve eşi daha sonra havalimanından ayrılarak konaklayacağı otele hareket etti. İstanbul’a gelen eski Uruguay Devlet Başkanı Mujica’nın Türkiye’de kalacağı 10 gün boyunca CHP’li bazı belediyeler tarafından konuk edileceğini öğrenildi.

CHP, dünyanın en yoksul devlet başkanı olarak bilinen Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica ve eşini, bu ünvana yaraşır şekilde ağırlıyor. Dünyanın en mütevazı devlet adamı olarak ünlenen Mujica'nın İstanbul programı için de son derece mütevazı bir ağırlama yapılıyor. Mujica, İstanbul'daki 5 yıldızlı ultra lüks otellerde değil Taksim'de 3 yıldızlı mütevazı bir otelde konaklıyor.

Uruguay'da devlet başkanı olduğu dönemde makam aracı olarak eski model bir Wolkswagen araç kullanan Mujica ve eşi için İstanbul programında da aynı yol seçildi. Mujica ve eşi, Türkiye'de oldukları dönemde makam aracı olarak 1973 model bir vosvos kullandılar. Mujica ve eşinin şoförlüğünü de CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba üstlendi.

Ağbaba, yaptığı açıklamada, Mujica'nın mütevazı yaşam tarzı nedeniyle kendisine de danışarak, Taksim'de 3 yıldızlı bir otelde ağırlamayı planladıkların söyledi. Ağbaba, "Makam aracı olarak da 1973 model bir vosvos kullanacağız. Makam şoförlüğünü de ben yapacağım" dedi. Yaklaşık 10 gün Türkiye'de kalacak olan Mujica'nın, İstanbul dışında Eskişehir Odunpazarı ve İzmir'e de gideceğini söyleyen Ağbaba, Uruguay eski Devlet Başkanı'nın Şişli ve Beylikdüzü'nde çeşitli panellerde konuşmalar yapacağını da anlattı.

Mujica'nın programında Cumartesi Anneleri ile buluşma, DİSK'in düzenleyeceği panelde işçilerle sohbet, Cemevi ziyareti gibi faaliyetler yer alıyor. İstanbul'un tarihi ve turistik mekanlarını da gezecek olan Uruguay eski Devlet başkanı, İzmir ve Eskişehir Odunpazarı'nda da yine işçilerle buluşacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız