SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Futbol Federasyonu Başkanlık Seçimini Ulusoy Kazandı

A- A+ PAYLAŞ

Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'ndaki başkanlık yarışını Haluk Ulusoy kazandı. Genel kurulda başkanlık için yarışan iki adaydan Haluk Ulusoy, 211 geçerli oydan 109'unu, Ayhan Bermek ise 102'sini alırken, seçim sonucu taban birliklerinin oy kullandığı 6. sandığın açılmasından sonra Ulusoy lehine döndü. Malatyaspor Başkan yardımcılarından Metehan Berktaş da (küçük fotoğraftaki) Ulusoy yönetimine girdi.

Aralarında Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un bulunduğu Birinci Süper Lig kulüplerinin oy kullandığı 1. sandıkta 48 delege oy kullanırken, Ayhan Bermek'e 28, Haluk Ulusoy'a 20 oy çıktı. Diğer süper lig kulüplerinin yer aldığı ve 40 delegenin oy kullandığı 2. sandıkta da Bermek 23, Ulusoy 16 oy aldı. Eski federasyon başkanlarının oy kullandığı 3. sandıktaki 36 oydan, 13'ünü Bermek, 22'sini Ulusoy kazandı. İkinci ve Üçüncü Lig kulüp delegelerinin oy kullandığı 4. sandıkta Bermek'e 17, Ulusoy'a 11 oy çıktı. Yine İkinci ve Üçüncü Lig delegelerinin yer aldığı 5. sandıkta bu kez Ulusoy 19-14 üstünlük sağladı. Son sandık açılmadan önce Ayhan Bermek, sayılan oylardan 95'ini alırken, Ulusoy'a 88 oy çıkmıştı. Fakat taban birliklerinin belirlediği 28 delegenin oy kullandığı 6. ve son sandıkta Haluk Ulusoy, Ayhan Bermek'e 21-7 gibi büyük bir fark atınca, seçimden 109-102'lik üstünlükle federasyon başkanı olarak çıkmayı başardı.

Malatyaspor Başkan yardımcılarından Metehan Berktaş'ta Ulusoy'un listesinden seçildi...

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in Ulusoy ile ilgili açıklamalarının ardından, Bermek'in kazanması beklenirken, bu sürpriz sayılabilecek sonuç 'siyasi baskıya karşı, demokrasi kazandı' yorumlarına neden oldu.

Kulislerde Bakan Şahin'in kongredeki konuşmasının seçimlerin kaderi üzerinde etkili olacağı konuşuluyordu. Şahin'in Ulusoy aleyhine sert mesajlar verceği ve tepki oyları ile Ulusoy'un yararlı çıkacağı iddia ediliyordu. Ancak Bakan Şahin beklenilenin aksine sakin bir konuşma yapmayı seçti.

Son sandığın açılmasına kadar salonda sessizlik hakimken, son sandığın açılmasıyla durumun netleşmesi, Ulusoy taraftarlarını sevince boğdu. Haluk Ulusoy, omuzlara alındı.

ULUSOY'UN LİSTESİ

Haluk Ulusoy’un yönetim kurulu asil üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

Affan Keçeci, N.Kemal Ünsal, Kemal Kapulluoğlu, Galip Asal, Metehan Bektaş, Mustafa Urhan, İbrahim Usta, Rafet Kırgız, Süheyl Önen, Turan Özen, Cihangir Önger, Tahir Kıran, Erdal Batmaz, Ender Alkoçlar.

Yönetim kurulu yedek üyeleri ise şöyle:

Eyüphan Eyüpoğlu, Şenol Ayvaz, Yılmaz Gökdel, Emrah Hattat, Mustafa Yazıcı, Celal Kolatoğlu, Bülent Nuri Yazıcıoğlu, Salim Türker, Halil Ünal, Kadir Seyrek, Serhan Ademhan, Ayhan Barışıcı, Hamza Tozkoparan, Ercüment Aydın.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız