SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Futbol Köyü Faaliyette

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açılan "Herkes İçin Futbol, Yaz Dönemi Futbol Köyleri" projesi çalışması Malatya'da devam ediyor.

İnönü Üniversitesi karşısında bulunan TFF çim sahada 21 ilden gelen 81 sporcu, iki grup halinde çalışmalarını sürdürüyor. TFF antrenörleri, HİF Futbol sorumluları, il antrenörleri ve futbol okulları koordinatörleri eşliğinde çalışan 12 yaşındaki sporcular bunun yanında ilk yardım, çevre ve beslenme konularında da eğitim alıyor.

TFF Futbol Geliştirme Merkezi Herkes İçin Futbol Bölge Sorumluları Eşgüdüm Yönetmeni Taygun Erdem, futbol köyüne seçilen çocukların yetenekli olduklarını, çocukların sportif eğitim yanında sosyal faaliyetlerde de bulunduklarını söyledi.

Erdem, 5 ila 10 Temmuz tarihleri arasında 3 kız 5 de erkek futbol köyünün açıldığını ve bu köylerden birinin de Malatya'da faaliyet gösterdiğini ifade ederek, "Futbol köylerimizdeki parolamız "İyi Birey, iyi vatandaş dana sonra iyi sporcular yetiştirmek" bu çocuklar çok iyi futbolcu olamazsa bile iyi birer taraf ve taraftar olacaklar. Çocuklarımız Fair-play'in ve futbolun içindeki rakiplerinin, hakemin ve antrenörlerinin ne ifade ettiğini, nasıl davranmaları gerektiğini öğrenecekler. Kampımızda sportif faaliyetlerin yanı sıra ilk yardım, beslenme ve çevre eğitimi de veriyoruz. Ayrıca sinema ve dünyanın en güzel golleri adı altında eğitimlerimizde bulunuyor. Ayrıca kampımızda iki psikolojik danışmanımız da bulunuyor. Danışmanlarımız çocuklarımız arasındaki rakım uyumu, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesine yardımcı oluyor" dedi.

Malatya'da bulunmaktan dolayı memnuniyetini de dile getiren Erdem, "Malatya'da çok iyi karşılandık. Ben bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bunun yanında çok iyi bir kamp merkezi ve idman sahası oluşturulmuş" diye konuştu.

Köy Futbol Okulu'nun çalışmalarını TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi de izledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız