SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Futbol Takımına BM'den Hibe

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:07:07
Futbol Takımına BM'den Hibe
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Kadınlar Futbol 2. Lig 8. Grup takımlarından Malatya Bayanlar Spor Kulübüne, Birleşmiş Milletler-İçişleri Bakanlığı ortak programında ‘Haydi Kızlar Futbola’ projesi kapsamında verilen hibe desteğinin kapanış toplantısı yapıldı.

TFF Malatya Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Birleşmiş Milletler (BM) İl Koordinatörü Müjde Demirkazık, TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, MBSK Başkanı Doğan Çelebi ve bayan sporcular katıldı.

Birleşmiş Milletler (BM) İl Koordinatörü Müjde Demirkazık, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Birleşmiş Milletler-İçişleri Bakanlığı ortak programı ‘Kadın Dostu Kentler-2’ projesi kapsamında Türkiye'deki 12 ilden birisi de Malatya. 2013 yılı hibe programımız kapsamında Malatya Bayanlar Spor Kulübü ‘Haydi Kızlar Futbola’ projesiyle Birleşmiş Milletler’den (BM) hibe almaya hak kazanmıştı. Bu hibe kapsamında, 12 grupta sporcularımız ve ailelerine; Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Kadın ve Futbol, Sporcu Beslenmesi, Kadının İnsan Hakları, Kadının İstihdama Katılımı, Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi gibi konularda BM uzmanlarınca eğitim imkanı sağlanmıştır. Sporcularımız kendi branşlarında tecrübelerini paylaşmak amacıyla, Ocak ayı içinde, 20 yıllık deneyime sahip Adana İdmanyurdu spor kulübüne ziyarette bulunmuş ve Adana İdmanyurdu Spor -İzmir Konak Belediyespor maçını canlı izleme imkanına erişmiştir. Müsabaka öncesi ve sonrası kulüp başkanlarıyla ,teknik direktörlerle,deneyimli futbolcularla söyleşi yapılıp, tarihi ve kültürel gezi faaliyetleri yapılmıştır. Projenin devamında Ataşehir Belediyespor’da oynayan ve daha önce Malatya’da bu projede yer alan kızlarımız gibi futbol oynamış olan Merve Aladağ ile buluşmalarını da sağlanarak, geleceğe yönelik hedeflerini belirlemede rehber olunması hedeflenmektedir" dedi.

Demirkazık, Malatya Bayanlar Spor Kulübü’ne sundukları proje ve projeyi yürütme aşamasındaki katkıdan dolayı teşekkür ederek, 2014 yılı kapsamında açıklanacak yeni hibe programlarına sivil toplum kuruluşlarını davet etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, bayan futbolunu bölgede tanıtmak için TFF olarak yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti.

Birleşmiş Milletler-İçişleri Bakanlığı Ortak Programı çerçevesinde Malatya Bayanlar Spor Kulübü tarafından hazırlanan ‘Haydi Kızlar Futbola’ projesinin bayan futbolunun tanıtımına büyük katkı sağladığını da sözlerine ekledi.

Malatya Bayanlar Spor Kulübü Takım Kaptanı İknur Keleş, kendilerine verilen destekten dolayı teşekkür ederek, Malatya Bayanlar Spor Kulübü olarak Malatya'yı en iyi şekilde temsil etmek için çalıştıklarını dile getirdi.

MBSK Başkanı Doğan Çelebi, 1,5 yıldır hiçbir destek olmadan Malatya Bayanlar Spor Kulübünü idare ettiklerini belirterek, "TFF 2. Ligde belediye ve İl Özel İdaresi takımlarına karşı mücadele veriyoruz. Tam anlamıyla başarı sağlayamasak da, Malatya'yı en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu anlamda destan yazdığımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız