SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Futbol Takımları Sıkıntıda"

0
Güncellendi - 2018-11-21 20:49:34
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek, "Türkiye’de futbol takımları ciddi sıkıntı içerisinde. Biz sadece sportif başarı değil, hem sportif başarıyı yakalamak hem kulübü ekonomik olarak iyi yönetmek hem de altyapıya yatırım yapmak zorundayız" dedi.

Bir televizyon programına telefonla bağlanan Gevrek, takımın 2. Lig’den Süper Lig’e yükseliş serüveniyle, şu anki durumunu anlattı. Göreve geldiklerinde takımın TFF 2.Lig’de olduğunu hatırlatan Gevrek, "Takımımız TFF 2. Lig’den Spor Toto 1. Lig’e, iki yıl sonra da Spor Toto Süper Lig’e yükseldi. Bu tabi ki tek başımıza yaptığımız bir iş değil. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ve taraftarlarımızın büyük desteği var. Samimiyetin yanı sıra doğru adımlar atıldı. Ekonomi anlamında da Anadolu kulüplerinin gelirinin yüzde 90’ı Türkiye Futbol Federasyonu’ndan geliyor. Malatya Büyükşehir Belediye eski Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ediyoruz. Takımımız daha önce belediyenin takımıydı, onların da büyük katkısı oldu. Bütün camianın bu işe sahip çıkması gerekiyor, bu şekilde bir yerlere gelinebilir" diye konuştu.

“Süper Lig’e taraftarımızla, camiamızla hep birlikte çıktık” 

Gevrek, geçmişte Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle varlığını sürdüren E.Yeni Malatyaspor’un ilk sivil yönetimi olarak göreve geldiklerini belirtti. E. Yeni Malatyaspor’un herkesin takımı olduğunu dile getiren Gevrek, "Takımla ilgili ‘sivil bir yönetimin alması lazım’ denildi. Sivil yönetim olarak biz göreve geldik. Futbol birlik, beraberlik ve kardeşliktir. E. Yeni Malatyaspor siyasi görüşü ne olursa olsun bütün Malatya’nın takımıdır. Takımı verdiler, sivil yönetim olarak göreve geldik. Futbolu özleyen bir şehirdi. Malatya şehri geçmişte büyük başarılara imza atmış bir şehir. Bir özlem vardı. Taraftarlarımızla E. Yeni Malatyaspor’u benimsedik ve 11 yıl sonra Süper Lig'e çıktık. Sivil yönetim olarak da Süper Lig’e taraftarımızla, camiamızla hep birlikte çıktık” şeklinde konuştu.

“Anadolu takımlarımıza herkesin sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum” 

Gevrek, taraftarların her maçta stadı doldurması gerektiğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“27 bin 44 kişi kapasiteli bir stadımız var. Büyük maçlarda stadı dolduruyoruz. Ortalamada da 11-12 bini buluyor ama gönül ister ki statlar dolsun. Sadece Malatya değil, Türkiye’de bütün statların dolmasını istiyoruz. Bir ilin futbolunun marka değerini artıracaksak, o ilin taraftarını stada çekmeliyiz. Şehirde Malatya’nın bir takımı var, herkesin maçlara gelmesini istiyoruz. O anlamda Anadolu takımlarımıza herkesin sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Taraftarımızı stada çekmek için bizimde üzerimize düşen şeyler vardır. Türkiye’de futbol takımları ciddi sıkıntı içerisinde, biz sadece sportif başarı değil, hem sportif başarıyı yakalamak hem kulübü ekonomik olarak iyi yönetmek hem de altyapıya yatırım yapmalıyız."

“Transfer komitemizin izlediği futbolcular var” 

Özellikle yabancı oyuncu transferinde hassas davrandıklarını anlatan Gevrek, “Transfer komitemizin izlediği futbolcular var. Bunu teknik heyetle birlikte yapıyoruz. Hem teknik heyetimiz hem sportif direktörümüz hem de transfer komitemizle istişare yaparak transferler gerçekleştiriliyor. Ama bazen aldığınız çok iyi oyuncu tutmayabilir. Bu Malatya ve diğer takımlar içinde geçerli. İyi oyuncudur ama gelip uyum sağlayamayabilir. 10 transferden 1-2’si tutmayabilir ama yüzde 80’i tuttu mu bu da doğru bir sonuç oluyor. Yabancı oyuncu transferlerde dikkat etmeliyiz. O anlamda hassas davranıyoruz. Bizim aldığımız oyuncuların hepsi tuttu" şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Mehmet demirhan (5 yıl önce)
    İstanbul basınında psikolojik olarak yeni malatyaspor'u baltalama girişimi var. BAŞAKŞEHİR KASIMPAŞA ÜZERİNDE DURULUYOR. Sanki malatya şampiyonluğa oynasa niye oynayacakmış öyle bir hakkamı sahipler gibi eleştirileri yapacak durumdalar.
    0
    0
    Yanıtla
  • berke ASİL (5 yıl önce)
    syn başkan birleşme işini bir an önce halledin şu yeni ibaresi hiç yakışmıyor şehir sarı kırmızıya alışık sarı siyaha değil
    0
    0
    Yanıtla
  • KERNEKLİALİ (5 yıl önce)
    Hovardaca transferlere milyonlarca Euro para ödeyen sonrada aldığı futbolcuyu hiç oynatamadan gönderebilmek için kırk takla atan kulüplere hiç acımıyorum.
    0
    0
    Yanıtla