SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Futbol Vasat, Skor Süper..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, İnönü Stadı'nda ağırladığı Altay'ı 4-0 mağlup etti. Önceki haftalara göre daha etkili olan sarı-kırmızılılar, sonuca Taner ve Effa'nın 2'şer golüyle ulaştılar. Gollerde Celil'in katkısı büyük olurken, eski teknik direktör Hikmet Karaman'ın "Bundan birşey olmaz" dediği, Malatyaspor'un da zorunlu olarak kadrosuna tekrar çağırdığı Effa, iki güzel gol attı. Karşılaşmaya Malatyaspor taraftarları büyük ilgi gösterirken, 9 bine yakın taraftar maçı izledi.

* KADROLAR..

HAKEMLER: Fırat Aydınus, Murat Şahin, Aleks Taşçıoğlu, 4. Hakem Cüneyt Bakıroğlu,

MALATYASPOR: Şenol, Serkan Bensol, Serdal, Şenol Yavaş, Mehmet Budak, Ramazan, Bülent Akın, Celil, Hakan Söyler (Dk. 68 İlhan), Taner (Dk. 73 Serdar Samatyalı) , Senkerik (Dk. 58 Effa),

YEDEKLER: Yk. Bora, Recep, Serdar Samatyalı, İlhan, Atilla Birlik, Effa, Eray.

ALTAY: Ali, Metin, Sancak, Erol, Hüseyin (Dk. 58 Yakup), Erdi (Dk. 58 Aydın), Yasin, Ömer, İlhan (Dk. 68 Alp), Merter, İbrahim,

YEDEKLER: Yk. Atilla, Bora, Burhanettin, Yakup, Hakan, Alp, Aydın.

SARI KARTLAR: Şenol Yavaş, Serdal (Malatyaspor), Sancak, Ömer (Altay)

GOLLER: 4. ve 33. (penaltı) dakikalarda Taner, 65. ve 90+1. dakikalarda Effa (Malatyaspor)

*MAÇTAN DAKİKALAR..

4. dakikada Serkan Bensol sağdan cezaalanına topu ortaladı. Topu iyi takip eden Taner, kafayla filelere gönderdi: 1-0

18. dakikada Celil, Altaylı 3 oyuncudan sıyrıldı ve Taner'e pasını çıkardı. Taner çok kötü bir vuruşla topu auta gönderdi.

24. dakikada Malatyaspor kalesi karıştı. Metin soldan getirdiği topu, 6 pasa doğru çıkardı. Burada Malatyasporlu ve Altaylı oyuncular ıskaladılar. Arka direk çaprazda bekleyen Erol vurdu, top çizgi üzerindeki Ramazan'a çarpıp oyun alanına döndü ve Malatyaspor defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.

28. dakikada Malatyaspor atağı yine Celil'le gelişti. Bu futbolcunun ortaladığı topu Taner kaleye yöneltti. Kaleciyi de geçen topu İbrahim çizgiden uzaklaştırdı.

29. dakikada Ramazan'ın uzun pasıyla buluşan Senkerik'in bekletmeden vuruşunda top kaleciden döndü.

33. dakikada Celil, Altay cezaalanına girdikten sonra İbrahim'in müdahalesiyle kendisini yerde buldu. Karşılaşmanın hakemi penaltı kararı verdi. Bu karara Altaylı futbolcular itiraz ettiler. Atışı kullanan Taner, kaleciyi ters köşeye yatırarak, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti: 2-0

36. dakikada Yasin ortaladı, Hüseyin kafaya yükseldi ve vurdu aut.

43. dakikada Altaylı Ömer'in vuruşunda, Şenol yatarak tehlikeyi 2 hamlede önledi.

İlk yarı Malatyaspor'un 2-0 üstünlüğüyle son buldu.

54. dakikada Altay'ın geliştirdiği atakta Merter'in uzaktan vuruşu autla sonuçlandı.

65. dakikada Malatyaspor farkı üçe çıkardı. Celil'in pasıyla buluşan Effa, sol çaprazdan düzgün bir vuruşla üçüncü kez Altay filelerini havalandırdı: 3-0

79. dakikada Altaylı Erol'un ortasına Merter kafaya yükseldi, az farkla aut.

85. dakikadaki Altay atağında, Aydın'ın vuruşunda, Ömer'den önce kaleci Şenol yatarak topu çeldi ve rakibine gol fırsatı vermedi.

89. dakikada sakatlanan Malatyasporlu İlhan, saha kenarına alınarak tedavisi yapılırken, o ana kadar 3 oyuncu değiştirme hakkını kullanan Malatyaspor, İlhan'ın tekrar oyuna dönememesi nedeniyle karşılaşmayı 10 kişi sürdürdü.

Karşılaşmanın hakemi, oynanmamış süre olarak 3 dakikayı işaret etti.

90+1. dakika oynanırken, sağdan gelişen Malatyaspor atağında, Serdar Samatyalı sürdüğü topu cezaalanına gönderdi. Effa, topun gelişine vurdu ve maçın skorunu ilan etti: 4-0

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız