SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Futbolcular İmzayı Attı

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un yönetimin istifasını açıklamasıyla başlayan krizin çözümü için çaba sarfedilirken, Vali Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanı Cemal Akın, öğleden önce de Orduzu Pınarbaşı'ndaki tesislere giderek, teknik heyet ve futbolcularla biraraya geldiler. Görüşmede tereddütlerini dile getiren 15 futbolcunun daha sonra kulüp yöneticileriyle de yaptıkları görüşmenin ardından sözleşmelerini imzaladıkları, Futbol Federasyonu'nun Malatyalı yönetim kurulu üyesi Metehan Berktaş'ın da devreye girmesiyle Pazar akşamı oynanacak Gaziantep B.Belediye maçına çıkabilmek için lisanslarının da hazır olacağı bildirildi.

Haşim Karadağ başkanlığındaki yönetimin, geçtiğimiz Pazartesi günü istifasının açıklanması, ligin başlamasına 5 gün kala 15 futbolcunun lisansının çıkarılamamış olması, ödemelerin yapılmaması nedeniyle takımın Pazar gecesi Gaziantep B.Belediye maçına çıkamaması tehlikesinin belirmesi üzerine Vali ve Belediye başkanı çeşitli girişimlerde bulunmuşlardı. İzinden bu kriz nedeniyle erken dönen Vali, Karadağ yönetiminin istifasına ilişkin geçerli belgelerin Perşembe günü akşama kadar ulaşmamış olması, bu nedenle kayyum heyeti oluşturulamaması, lisansların acilen çıkarılması gereği nedeniyle, istifa kararıyla birlikte 4 Eylül'de kongre kararı açıklayan Karadağ yönetiminin bu tarihe kadar görevi sürdürmesi konusunda mutabakat sağlandığını açıklamıştı.

Vali ve Belediye Başkanı, Cuma günü öğleden önce de tesislere giderek, mevcut durumu teknik direktör Metin Yıldız ve futbolcularla görüştüler. Vali ve Belediye başkanının içerisinde bulunulan durumu anlatmasının ardından, Teknik Direktör Yıldız'ın Malatya'da kalma kararını açıkladığı, ancak bazı futbolcuların lisans çıkarılmak üzere kendilerine herhangi bir ödeme yapılmadan sözleşme imzalama konusunda tereddütlerini dile getirdikleri bildirildi.

Vali ve belediye başkanının tesislerden ayrılmasından sonra da futbolcuların bu durumu değerlendirdikleri, daha sonra kulüp yöneticilerinden bazılarıyla da görüştükleri, bu yöneticilerle daha önceden konuşulan rakamları içeren sözleşmelere imza attıkları öğrenildi. Sözleşmelerin imzalanmasının ardından, Futbol Federasyonu'nda lisans işlemlerinin tamamlanacağı, takımın Pazar akşamı Gaziantep B.Belediyespor ile oynayacağı maça eksiksiz çıkacak duruma geldiği bildirildi. Lisansların çıkarılması ve sorunun federasyon boyutunun halledilmesi noktasında Futbol Federasyonu'nun Malatyalı üyesi Metehan Berktaş'ın da devreye girdiği öğrenildi.

Vali, TV Malatya'nın akşam haber bülteninde gelişmelerle ilgili olarak yaptığı kısa değerlendirmede, özetle şöyle ded:

"Kulüp başkanımız da Malatya’ya gelmiş durumda. Şu an federasyonla ilişkileri olumlu anlamda götürüyorlar. Federasyon temsilcileriyle görüştüm, buradaki ve Ankara’daki yetkililerle. Kulüpte şu an sözleşmesi imzalanması gereken oyuncularla sözleşme yapılıyor. Federasyona teslim edecekler. Bunu da geç saatlere kadar halledecekler. Daha önce belirtildiği gibi kongre süreci de devam ediyor.

Bugün önemli bir gündü. Bu işlemlerin yapılacağı son gün olduğu için. Mevcut yönetim, istifa söz konusu olmadığı için görevlerinin başındalar, bunu götürüyorlar. Sonuç olarak Pazar günü takım eksiksiz olarak sahaya çıkacak duruma gelecek."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız