SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Futbolda Şike Depremi

A- A+ PAYLAŞ

 

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım başta olmak üzere 40'a yakın kulüp başkanı, yönetici ve futbolcu 'şike soruşturması'ndan gözaltına alındı.

Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler, 'futbolda şike soruşturması' kapsamında İstanbul ve Antalya başta olmak üzere 12 ilde operasyon başlattı.

Sabah 7:00 itibariyle başlatılan operasyonda Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın evinde arama yapıldı. Yapılan aramanın ardından Aziz Yıldırım sağlık kontrolünden geçirilerek gözaltına alındı.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Aziz Yıldırım dışında, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker, Eskişehirspor antrenörü Bülent Uygun, Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Kulübü Yöneticisi İlhan Ekşioğlu, eski Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Abdurrahman Yakut ile futbolcular Serkan Çalık, Serdar Kulbilge, Sezer Öztürk, Mehmet Yıldız ve Ümit Karan'ın da aralarında bulunduğu 40'a yakın kişi gözaltına alınarak Vatan Caddesi'ndeki emniyete getirildi.

Gözaltına alınanlar arasında Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun yeğeni de bulunuyor.

'BEN DE BİLMİYORUM'

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, sorular üzerine, ''Ben de bilmiyorum, gidince göreceğiz'' dedi.

'TAMAMEN KİŞİSELDİR'

Yıldırım'ın evi dışındaEskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, ''Gözaltıların takımımızla ilgisi yoktur, tamamen kişiseldir'' dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü ana binası, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda arama başlatıldığı bildirildi. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin, stadın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Demir kapılar kilitlenirken, kulüp binasında da arama çalışmaları sürüyor.

TRABZONSPOR VE BEŞİKTAŞ KULÜPLERİNDE DE ARAMA

şike soruşturması kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzonspor ve Beşiktaş kulüplerinde de arama yapıldığı belirtiliyor.

İZMİR'DE GÖZALTINA ALINANLAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyon kapsamında İzmir'de gözaltına alınan 6 kişyiden 5'inin kimlikleri belli oldu. Bu kişilerin Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, yardımcısı Serdar Berkin, Altay Kulübü Genel Müdürü Erman Ertaş, Fenerbahçeli futbolcu Emre'nin kuzeni Volkan Bahçekapılı ve Tarık Özartan olduğu belirtildi.

İNCELEME YAPILAN MAÇLAR

Soruşturma, 2010-2011 sezonunda Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'deki şike iddialarına yönelik olarak başlatıldı.

30. hafta oynanan Eskişehirspor-Trabzonspor maçı için teşvik incelemesi yapılıyor. 34. haftada oynanan Sivasspor-Fenerbahçe maçı için şike incelemesi yapılıyor.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimler;
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım
Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu
Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Ekşioğlu
Fenerbahçeli Futbolcu Emre'nin kuzeni Volkan Bahçekapılı
Fenerbahçe'nin yeni transferi Sezer Öztürk
Fenerbahçe'nin yeni transferi Emenike
Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz
Eskişehirsporlu futbolcu Ümit Karan
Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun
Sivasspor'dan Eskişehirspor'a transfer olan Mehmet Yıldız
Geçen yıl Sivasspor'da kiralık forma giyen kaleci Korcan Çelikay
Menajer Ali Kıratlı
Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş
Adanaspor Teknik Direktör yardımcısı Serdar Berkin
Altay Kulübü Genel Müdürü Erman Ertaş
Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü
Giresunspor Eski Başkanı Olgun Peker
Diyarbakırspor Eski Başkanı Abdurrahman Yakut

FENERBAHÇE'DEN RESMİ AÇIKLAMA

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile beraber Fenerbahçe As Başkanı Şekip Mosturoğlu, Kulüp Müdürü İlhan Ekşioğlu ve Muhasebe Müdürü, futbolda şike soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. Fenerbahçe bu gelişmelerin üzerine resmi internet sitesinden kamuoyuna bir açıklama yaptı.

Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Sabah saatlerinde İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü bir soruşturma kapsamında diğer spor kulüplerinin yanında Kulübümüzün Başkanı Sn. Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu bir kısım kişilerin gözaltına alındığı ve bazı spor kulüpleri ile birlikte Kulübümüzde de söz konusu soruşturma kapsamında arama faaliyeti icra edildiği kamuoyunun malumudur.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak; hukuka ve adalete olan inancımızı bir kez daha tekrar ederken, yürütülen soruşturmanın bir an önce tamamlanarak gerçeklerin ivedilikle ortaya çıkarılması gerektiğini belirtmek isteriz.

Şu husus bilinmelidir ki, geçmişi şan ve şerefle dolu kulübümüz, tarihinin hiç bir döneminde hukuksuzluk içinde olmamıştır, bundan sonra da olmayacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız