SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Futboldan Daha Zor.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:30:00
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Genel Başkanı Gürhan Ozanoğlu, halk oyunları hakemliğinin futbol hakemliğinden daha zor bir iş olduğunu söyledi.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından, il hakemliğinden bölgesel hakemliğe geçen halk oyunları hakemlerine yönelik seminer düzenledi. Malatya Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen seminere, Halk Oyunları Federasyonu Genel Başkanı Gürkan Ozanoğlu ile federasyon yöneticileri ve hakemler katıldı.

Seminerin açılışını yapan Ozanoğlu, “Bir futbol maçını, basketbol maçını, bir masa tenisi maçını yönetmek çok daha kolay. Kuralları bellidir, çok kolaydır. Top çemberin içine girdiyse baskettir. Penaltı kuralı varsa penaltıyı kullandırırsın ama bizdeki çerçevesi daha büyük bir olay. Onun için kendimizi devamlı yetiştirmek zorundayız. Kendimizi devamlı yenilemek zorundayız. Bilgimizi daha da üstlere çıkarmak zorundayız” dedi.

Ozanoğlu; hakemlere gittikleri yörelerde ekipleri iyi tanımalarını, yöresel giysileri, yöresel oyunları, müzikleri, sözleri çok iyi bilmeleri gerektiğini söyledi.

Seminerde daha sonra eğitmenler tarafından halk oyunları hakemlerine bilgi aktarıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız