SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Füze Kalkanı İçin Test

A- A+ PAYLAŞ
 
NATO, füze kalkanı sistemini test etmeye devam ediyor. Füze savunma sistemini denemek üzere Almanya'nın Ramstein bölgesinde düzenlenen Tez Ok isimli tatbikatta şimdiye kadarkilerden farklı olarak sanal hedefler kullanılmadı ve önleme füzesi ateşlendi. 
 
Tatbikatı düzenleyen komutanlardan Tümgeneral Alessandro Pera, "İlk defa bütün sistemi test ediyoruz. Önemliydi çünkü bütün döngüyü ilk kez uyguladık. Bu sefer hedef bölgeye gerçek balistik füze fırlattık. Bu gerçekten tatbikata kayda değer bir fark ve gerçekçilik katıyor" dedi.
 
Tatbikatta NATO Emir ve Kontrol yapısının balistik füze tespit edildiği zamanki işleyişi de incelenmiş oldu. Tatbikatta hedef başarıyla vuruldu.
 
Tatbikattaki komutan yardımcısı Korgeneral Friedrich Ploeger, "Buradaki karargâhtan her şeyi görebiliyoruz. Fırlatmanın tespiti, hedef bölgeye giden füzenin takibi ve angajman sürecini gerçekleştiriyoruz. Eğer gerekli görürsek angajmana müdahale edip ateşlemeyi askıya alabiliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Ploeger, istenilirse sistemin şu an kullanılabileceğini belirterek "Şu anda tansiyonlar yüksek değil ve bu yönde bir işaret de yok. Fakat balistik füze saldırısı tehdidi altında olduğumuzu hissedersek sistemi kullanabiliriz" dedi.
 
Tatbikat, ABD ve NATO Füze Savunma Sistemi arasındaki bilgi paylaşımında bir gecikme olmadığını da gösterdi. Askerlerin korunmasının sağlanmasının ardından sıradaki aşamanın ise halkı ve bölgeleri korumak olduğunu belirtildi.
 
FOTO: Arşiv
 
NATO füze kalkanının bir parçası olan radar sistemi, Malatya'nın Kürecik köyüne de yerleştirilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız