SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Füze Kalkanı" Malatya'ya!.

A- A+ PAYLAŞ
Füze Kalkanı projesinde savunma sistemi radar ünitesinin Malatya'ya yakın bir arazide kurulacağı bildirildi.
 
Hürriyet Gazetesi'nden Metehan Demir'in konuya ilişkin haberi şöyle:
 
"NATO şemsiyesi altında Türkiye’ye füze savunma sisteminin kurulması için, Doğu Akdeniz’deki gemilerle Türkiye’nin doğusunu aynı anda görebilme kriterini sağladığından Malatya’ya yakın bir arazi seçildi.
 
Harekât merkezleri ve radarların kurulacağı tesislerde bir Türk generali komutasında Türk askeri personeli de yer alacak. 
 
ABD öncülüğünde NATO şemsiyesi altında Türkiye’ye kurulacak füze savunma sisteminin nereye kurulacağı üzerinde Ankara-Washington-Brüksel hattında prensipte anlaşmaya varıldı. Buna göre daha önce ilk kez Hürriyet’in duyurduğu 4 alternatiften Muş-Malatya ekseni üzerinde, meskûn mahalden uzak bir alana radar ünitelerinin kurulmasına karar verildi. Daha önce Adana-İncirlik, Diyarbakır-Pirinçlik-Batman, İskenderun-Hatay ve Muş-Malatya havzalarında olmak üzere 4 ana alternatif değerlendirilmişti. Ancak yapılan son değerlendirmede, uydu fotoğraflarına bakılarak ve Doğu Akdeniz’deki gemilerle Türkiye’nin doğusunu aynı anda görebilme kriterini sağladığından Malatya’ya yakın bir arazi seçildi. 
 
Görüşmelerde gündeme gelen bir konu da radarların yerleşim merkezine belli bir mesafeden kurulması zorunluluğu oldu. NATO görüşme heyeti, müzakerelerde radarların tehdit algılamasına yanıt verecek AEGIS sistemi donanımlı füze fırlatacak savaş gemilerinin de bulunacağını Türk tarafına bildirdi. 
 
Varılan mutabakata göre harekât merkezleri ve radarların kurulacağı tesislerde bir Türk generali komutasında Türk askeri personeli de yer alacak. Yabancı askerlerin Türkiye’de kaç kişi ve ne kadarlık süre için bulunacağı, ileride füze savunma sisteminin hangi aşamalarla nasıl yürüyeceği karar mekanizmalarında Türkiye de yer alacak. Radarların sağlayacağı bilginin Türk makamlarıyla paylaşılması ve başka hangi ülkeyle ne şekilde paylaşılacağı da yine Türkiye’nin bilgisi dahilinde olacak. İlk test çalışmalarının en geç aralık ortasına kadar başlayacağı belirtiliyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız