SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Füze Kalkanı Nasıl Çalışıyor?

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:47:09
Füze Kalkanı Nasıl Çalışıyor?
A- A+ PAYLAŞ
 
2018 yılında tamamlanacak Füze Kalkanı, 3 aşamada düşman füzelerini tespit edecek, izleyecek ve yok edecek
 
Chicago'da sona eren NATO Zirvesi'nde ele alınan önemli konulardan biri de Füze Kalkanı Projesi oldu. Kürecik'in de faaliyete geçmesiyle tüm gözler bu sistemin aslında nasıl çalışacağına çevrildi.
 
TÜRKİYE'Yİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR
ABD'nin kurulmasında ısrar ettiği sistemin erken uyarı radarlarının Malatya Kürecik'te bulunuyor olması nedeniyle füze kalkanı, Türkiye'yi de çok yakından ilgilendiriyor. Radar ekipmanları daha önce ABD askerleri tarafından Kürecik'e kurulmuştu. Zirve sırasında ABD Başkanı Barack Obama, radarın operasyonel kontrolünün NATO'ya devredilmesi talimatını verdi. 
 
2018'DE TAMAMLANACAK 
Her ne kadar bu önemli bir adım olsa da füze kalkanının tam anlamıyla devreye girmesine daha uzun bir süre var. Radarın kurulması ilk adım olarak değerlendiriyor. Önleme füzeleri ve komuta kontrol sistemlerinin yerleştirilmesi ve sistemin operasyonel duruma gelmesini 4 adımda tamamlanacağı ve sistemin 2018'de hazır olacağı planlanıyor. 
 
NASIL ÇALIŞIYOR?
Peki bir ayağı da Türkiye'de olan bu sistem nasıl çalışıyor? Füze kalkanı tamamlandığında, düşman füzesi 3 adımda tespit ve yok edilecek. 
 
1- Fırlatılan düşman füzesi, Kürecik'teki erken uyarı radarı ve kızılötesi teknoloji ile donatılmış uyarı uyduları tarafından tespit edilecek. 
 
2- Yine Kürecik'te bulunan radar ile füzenin yönü, hızı ve diğer bilgileri tespit edilecek: Takip edilen füzeyle ilgili bilgiler aynı anda komuta merkezine iletilecek. 
 
3- Düşman füzesini yok etmek için önleyici füzeler gönderilecek. Bu füzeler Polonya ve Romanya'daki üslerden ya da İspanya'da konuşlu bulunan füze kapasitesine sahip gemilerden gönderilecek. 
 
Füzenin savaş başlığı havada düşman füzesine kilitlenecek ve düşman füzesi havada imha edilecek. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız