SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Füze Kalkanı" Protestosu

A- A+ PAYLAŞ
NATO tarafından kurulması kararlaştırılan ‘Füze Kalkanı’nın Malatya’da kurulacağına ilişkin basın organlarında yer alan haberler üzerine Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Malatya il örgütü tarafından bir protesto eylemi gerçekleştirildi. 
 
PTT önünde toplanan CHP’lilerin yanı sıra  bazı  sivil toplan örgütlerinin de destek verdiği eylemde basın   açıklamasını CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba okudu. Ağbaba  basın açıklamasında,  “ ABD öncülüğünde NATO şemsiyesi altında Türkiye'ye kurulacak füze savunma sisteminin nereye kurulacağı üzerinde anlaşmaya varıldığı ve Doğu Akdeniz'deki gemilerle Türkiye'nin doğusunu aynı anda görebilme kriterini sağladığı için füze savunma sisteminin Malatya'da kurulacağı belirtilmektedir. Füze kalkanı Projesi gündeme geldiği günden itibaren konuyu kamuoyundan saklayan, soruları geçiştiren AKP Hükümeti sonunda kafalarının arkasında gizlenen planı devreye koymuşlardır.” dedi. 
 
“ Şehrimizin Füze savunma sisteminin merkezi haline getirilmesini kabul etmiyoruz. Süslü sözlerle gölgelenmeye çalışılan gerçek şudur ki; 1950 den beri ülkemiz hep Nato'nun ucuz askeri, ABD'nin üs merkezi, emperyalistlerin taşeronu olarak kullanılmak istenmiştir. Bu füze savunma sisteminden halkımıza ve ülkemize hiçbir fayda olmadığı açıktır.” diyen Ağbaba açıklamasında daha sonra şunları ifade etti: 
 
“ Türkiye her geçen gün Avrupa'dan ve Avrupa Birliği'nden uzaklaşıyor.Türk dış politikası artık Doğu-Batı ekseninde şekillenen işlevini ve saygınlığını yitirmiştir.Türk Dış Politikası Başbakanın üslubuna ve tarzına uygun olarak holiganlaşmıştır. Hem İsrail'in karşıtıymış gibi politika güdeceksiniz. Hem de Füze kalkanını getirip Türkiye'ye konuşlandıracaksınız. Füze kalkanının savunucusu kim? Kim için geldi füze kalkanı? Türkiye'yi korumak için değil. Kimi korumak için   peki? Bu proje İran'a karşı İsrail'i korumak için hayata geçirilen bir projedir.
 
Füze Kalkanı Projesi Türkiye'nin  İran'a karşı kalkan projesidir. Komşularına karşı füze kalkanı kurulmuş bir ülkenin komşuları ile iyi bir ilişki sürdürmesi mümkün müdür? Önümüzdeki süreçte komşularımız ile çok daha derin sorunlar yaşanacağı bir gerçektir. Bizler ABD'nin ve emperyalist ülkelerin çıkarlarını korumak için ülkemizin ateşe atılmasına karşıyız. İsrail'e karşı mazlum Filistin halkının yanında görünen, daha geçen hafta İsrail'le askeri anlaşmaları güya askıya alan AKP iktidarının, İsrail, ABD ve NATO çıkarları doğrultusundaki bu projeyi yürürlüğe koyarak gerçekte kimlerin yanında tavır aldığını ortaya koymuştur.” 
 
Ağbaba basın açıklamasıda daha sonra şunları belirtti:
“CHP olarak Malatya'ya füze kalkanının kurulmasını protesto ediyoruz.
Komşularımız İran ve Suriye'ye yönelik tehdit algısı nedeniyle Türkiye'yi Nükleer tehdidin ortasında bırakacak bu projeyi kabul etmemiz mümkün değildir. Dış politikada büyük başarılar gösterdiğini iddia eden AKP iktidarının bütün Yeni Osmanlıcılık hayallerine ve bölgede model ülke olduk söylemlerine rağmen gerçekte Türkiye'ye biçilen misyonun ne olduğu, bu füze savunma kalkanı projesiyle bir kez daha açığa çıkmıştır. 
 
Emperyalistlerin korkularının bedeli ülkemize ödetilemez.  Emperyalist çıkarlar için kendi komşularımızla karşı karşıya gelmemizi kimse beklemesin. Dış politikada batılı egemen güçlerin dümen suyuna giren, gerçekte ABD, İsrail çıkarlarının yanında tavır alan AKP hükümetini bir kez de Malatya'dan uyarıyoruz. Ülkemizi ve Malatya'mızı sonu belirsiz maceralara sürükleyecek bu taşeronluk anlaşmalarının bir parçası olmayın! 
 
Cumhuriyet Halk Partisi olarak Füze kalkanının kurulmaması için tüm girişimlerde bulunacağımızı belirtiyor, Malatya kamuoyunu bir savaş tehdidi olarak değerlendirilebilecek Füze Kalkanının Malatya'ya kurulmasına karşı çıkmaya davet ediyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız