SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Füze Radarı Protestosu

A- A+ PAYLAŞ

 
Malatya Akçadağ   ilçesi Kürecik bölgesinde kurulması kararlaştırılman NATO’na ait ‘Füze Kalkanı’na karşı protestolar sürerken,  Halk Cephesi mensupları tarafından  Füze Kalkanı’nın kurulacağı bölgede eylem gerçekleştirildi.
         
Yurdun değişik bölgelerinden  Malatya’ya gelen  Halk Cephesi mensupları Malatya kent Merkezi’ndeki Soykan Parkı’nda biraraya geldiler.  Burada Halk Cephesi   Liseli Dev-Genç grubu adına bir basın açıklaması okundu. Basın açıklamasında,  “ Vatanımızın bağımsızlığı için Kürecik’e yürüyoruz. Geçtiğimiz Ekim ayından beri Füze Kalkanı’na karşı başlattığımız mücadelemizi  Füze Kalkanı değil, demokratik lise istiyoruz kampanyası ile Kürecik’e yürüyerek sürdürüyoruz. 42 yıldır ülkemizde tam bağımsızlık şiarıyla emperyalizme ve işbirliği iktidarlarına  karşı mücadelenin Mahirleri olduk. Yaşımız küçük olabilir, sayı olarak çok kitlesel de olmayabiliriz. Ama biz halkın evlatlarıyız. Biz halkız. Doğar doğmaz açlığı, yoksulluğu tatmışız. Bu hayat erken olgunlaştırmak zorunda bırakmış bizi. Bizler de bu genç yaşımızda yaşadığımız onca sorunun, açlığın, sefaletin  ve zulmün sebebinin sömürü düzeni olduğunu biliyoruz. “ denildi.
         
Açıklamada,  Füze Kalkanı’na karşı yurdun değişik illerinde stantlar açarak , yürüyüş düzenleyerek protesto gösterilerinde bulunduklarını,  iktidarın , polisin ve zabıtanın tüm engellemelerine rağmen mücadeleyi sürdürdüklerini , bu eylemler sırasında 61 kişinin gözaltına alındığını ve 2 kişinin de hiçbir sebep gösterilmeden tutuklandığı belirtilen basın açıklamasında,. eylemlerin süreceği belirtildi.
         
Basın açıklamasının ardından  grup  sık sık, “ Füze Kalkanı Değil, Demokratik Eğitim İstiyoruz ve ‘ Tam Bağımsız Türkiye’ sloganları atarak bir süre İnönü Caddesi’nde yürüyerek daha sonra araçlara bilip Füze Kalkanı kurulacak olan Kürecik bölgesine gittiler.
 
ÜSSE YAKLAŞAMADILAR..

Füze Kalkanı Sistemi'nin bulunduğu askeri üssü girmek isteyen eylemciler, jandarma ekipleri tarafından engellendi.
 
Türkiye'nin değişik illerinden gelen çok sayıda Halk Cephesi üyesi, Malatya kent merkezinde protesto yürüyüşü yaptıktan sonra Kürecik köyüne gitti. Burada jandarma ekipleri tarafından kimlik kontrolü yapılan eylemciler, Kürecik köyünde bulunan Füze Kalkanı Sistemi'nin bulunduğu askeri üsse yürümek istedi. Jandarma ekipleri, grubu belli bir noktada durdurarak, üsse gidişlerine izin vermedi. Eylemcilerin, uzun süre jandarma görevlilerinden, askeri üssün tel örgülerinin yanına gitme talebinde bulundular,ancak olumsuz cevap aldılar.
 
Jandarma ekiplerinin yol üzerinde set oluşturması karşısında eylemciler, basın açıklaması yaparak dağıldılar. 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız