SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Füzeyi Ateşlediler!

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:46:35
Füzeyi Ateşlediler!
A- A+ PAYLAŞ

Patriot füze rampasının Malatya’da kurulmasını istemeyen bir grup, eylem yaparak tahta rampasında "Yankee Go Home" yazısı bulunan ABD bayraklı füze maketini ateşe verdi. Eyleme CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da katıldı.

NATO Heyeti’nin Malatya’da Patriot Füzesi için teknik inceleme yapmasını ardından KESK ve bazı sol örgütlerin desteği ile Malatya Emek ve Demokrasi Platformu birleşenleri adı altında bir grup tarafından eylem yapıldı. 

Eğitim-Sen Malatya şubesi’nin önünde başlaya eylem PTT binasını önünde son buldu. Eylemde ABD bayraklı füze maketi kullanıldı. 

Kürecik Cem Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Dumlupınar, basın açıklaması yaptı ve “Bildiğiniz üzere daha birkaç yıl önce Kürecik’e savaş örgütü olan NATO’nun radar üssü kuruldu. Halkımızın kar kış demeden tepkilerini dile getirmek için çaldır kurarak iki yüz güne yakın protesto etti. AKP hükümeti ülkeyi adım adım savaşa ve bölgemizi de ateş çemberi içine çekmektedir. Kürecik’te NATO üssünün kurulmasının üzerine daha bir yıl geçmemişken şimdi ise Malatya Diyarbakır ve ülkemiz komşularıyla sorunsuz bir ülke iken AKP’nin uyguladığı politikalar NATO’nun komşu ülkelere karşı saldırısı üssü haline gelmiştir. Patriot Füzeleri ile Türkiye’ye biçilen bu rol güçlenerek emperyalizmin bölgesel müdahale ve savaşında ülkemiz bir cephe haline getirilmektedir.”dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın da katıldığı eylemde ABD bayraklı füze maketi ateşe verilerek yakıldı.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız