SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Fuzuli Caddesi'ni Çevre Yolu'na Bağlayacağız''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, şehir merkezindeki trafik sorununa alt geçitlerle çözüm ararken, bir yandan da Yeni Cami Çevre Düzenlemesi Projesi'nin bir parçası olarak da Fuzuli Caddesi'ni Çevre Yolu ile birleştirme konusunda çalışma başlatıyor.

Belediye Başkanı Cemal Akın, Yeni Cami Çevre Düzenleme Projesi hakkında yaptığı açıklamada, projenin yıllardan beri konuşulduğunu ancak hayata geçirilemediğini belirterek, proje alanında bulunan Soykan Parkı'nın tahliye edildiğini ve projenin başlatılması için tahliye ve tesviye çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Akın, bu projenin bir parçası olarak da şehir merkezindeki trafik yoğunluğundan doğan sorunları gidermek için Fuzuli Caddesi'nin Çevre Yolu ile birleştirilmesi için çalışma yaptıklarını kaydetti.

Akın, Soykan Parkı müstecirinin tahliye edildiğini belirterek, "Yeni Cami Çevre Düzenlemesi yıllardır konuşulmaktaydı. Benden önceki başkanımız ve Münir Bey döneminden gelen bir konu. Ama hep konuşma aşamasında kaldı. Biz harekete geçtik ve projeyi uygulama aşamasına getirdik ve uygulamaya başladık. Proje gerçekleştiğinde, burası Yeni Cami ile bütünleşen modern bir şehir meydanı olacak ve Malatya'ya çağdaş bir görünüm kazandıracaktır" dedi.

Caminin tuvaletlerinin de yeniden yapılacağını belirten Akın, bu konuda Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden de katkı aldıklarını kaydetti.

Akın, projenin Fuzuli Caddesi'nin Çevre Yolu ile birleştirilmesiyle ilişkilendirilmesi konusunda ise, "Nasip olursa, Fuzuli Caddesi'nin devamını da hizmete açacağız ve o yolu kısmen genişleterek, çevre yoluna kadar uzatmayı planlıyoruz. İnşallah yıllardır konuşulan, ancak bir türlü hayata geçirilemeyen bu çalışmayı sonuçlandıracağız. Böylelikle, ulaşım ağımız genişleyecek ve Çevre Yolu'nun alt tarafındaki mahalleler ile şehir arasında rahat bir ulaşım ağı kurulmuş olacaktır" diye konuştu.

Akın, bu çalışmanın tamamlanması halinde şehir içi trafiğinin rahatlaması yönünde önemli bir kazanç sağlanmış olacağını belirtti.

"Fuzuli Caddesi'nin Çevre Yolu ile birleştirilmesi konusunda çalışmalar ne zaman başlatılacak?" şeklindeki soruya da Belediye Başkanı Akın, "Bu çalışmayı Yeni Cami Çevre Düzenleme Projesi ile başlatmış olduk. İnşallah söz konusu park düzenlemesi sırasında bu yolun bir bölümünü de yapmış olacağız" cevabını verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız