SON DAKİKA
SON DEPREMLER

G-3 Susturucusu Yaptı

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:02:19
G-3 Susturucusu Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Bilecik'te kimseden destek almadan çeşitli icatlar geliştiren 40 yaşındaki Naci Mercan, G3 tüfeği için 76 desibel sesi bastırabilecek bir susturucu yaptı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yaşayan 40 yaşındaki Naci Mercan, hiç kimsenin desteği olmadan birbirinden farklı alanlarda değişik buluşlara imza attı. Konya Selçuk Üniversitesi'nden mezun olan Mercan, aynı zamanda Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde de (AÜ) öğrenciliğe devam ediyor.

Buluşuyla G3 tüfeğine susturucu yapan Mercan, dünyada silahlanmada susturucu alanında çok ciddi yatırımlar yapıldığını ifade etti. 76 desibel sesi bastırabilecek bir susturucu tasarladığını belirten Naci Mercan, makine ve kimya endüstrisinde Ar-Ge bölümünde bu konuyla ilgili bir çalışma yapıldığını, kendisinin de mevcut ürün üzerinde değişiklikler yaparak yeni bir ürün elde edildiğini kaydetti. Mercan, "Patentli bir ürün üzerinde değişiklik yapıldığı için bu yeni bir ürün sayılmamaktadır. Yapmış olduğum ürün G3'ü bile susturabilecek niteliktedir. Bunu yaparken performansını artırarak yapacaktır. Geliştirildiği takdirde ağır makineli tüfeklerde kullanılabilir. Susturucu aynı zamanda alev gizleyici olarak da kullanılabilmektedir. G3'lerin gece kullanımlarında serbestlik sağlar. Dünyadaki en iyi susturucu şu anda 50 desibel kadar sesi bastırabilmektedir. Bu susturucu 76 desibele kadar sesi bastırabilmiştir. Askeriyede özellikle su altı savunma (SAS) komandoları, bordo berelilerin kullandığı susturucuyu ne yazık ki dışarıdan ithal etmekteyiz" dedi.

KRONİK ASTIM HASTASI EŞİ İÇİN TEMİZLİK ÜRÜNÜ İCAT ETTİ

Naci Mercan, temizlik alanında da bir ürün geliştirerek patentini almaya hak kazandı. Kronik astım hastası eşi Mukaddes Mercan'ın temizlikte kullandığı malzemelerin kokusundan dolayı günlerce hastanede yatmak zorunda kalması üzerine Naci Mercan, evin banyosundan bulaşık makinesine kadar kullanılabilecek genel bir temizlik ürünü geliştirdi. Mercan, eşi için yaptığı ürünü daha da geliştirerek patentini almaya hak kazandı ve seri üretime geçerek satışa sundu.

DOĞAL GAZLI ISITMA SİSTEMLERİNDE YÜZDE 25 TASARRUFUN FORMÜLÜNÜ BULDU

Asıl mesleği tesisat sistemleri olan Mercan, doğal gaz tasarrufunda bina yalıtımından farklı olarak kombi tesisatında yeniliğe gitti. Dünyaca ünlü kombi markalarının gözden kaçırdığı kullanım suyunun sıcaklığının çok düşük derecelerde olduğunu fark ederek suyun kombiye vermeden önce ısıtılması gerektiğini keşfeden Mercan, yeni bir icadı üzerinde de çalışmaya başladı. İcadı ile yüzde 25 doğal gaz tasarrufu sağlayan Mercan, "Dünyaca ünlü kombi markaları ürünü çok beğendi ve benimle irtibata geçti" diye konuştu.

Farklı icatları ile dikkat çeken Naci Mercan, konvansiyonel kombilerde verim artışı sağlayan sistem ile sıvı ve gaz yakıtlı kazanlarda verim artışı sağlayan sistemlerin patentlerini de aldı.

Kendi imkanları ile icatlarını hayata geçiren Mercan, çalışmalarında kimsenin kendisine sahip çıkmadığını belirterek, "İnsanda heves bırakılmasa da bu kadarını yapabilmenin mutluluğu var" şeklinde konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız