SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''G.Antep- Malatya Maçında..''

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu, Haluk Ulusoy başkanlığında Mersin'de toplandı ve şike iddialarına ilişkin bazı kararlarını açıkladı.. Federasyonun açıkladığı karara göre, 14 Mayıs'ta Gaziantep'te oynanan Gaziantepspor- Malatyaspor maçının da şike iddialarına ilişkin olarak incelendiği ve şike bulgusuna rastlanmadığı belirtildi. Ligin sona ermesinin ardından, Denizli kaynaklı olarak yaygın basına yansıyan haberde, Malatyaspor'un 3 Çek oyuncusunun, Denizlispor kaynaklı bir organizasyonla Gaziantep maçında "kasten oynamama" üzerine şike anlaşması yaptıkları iddiaları gündeme getirilmişti. Bir önceki hafta Rize deplasmanından "garip" bir galibiyet alan Denizlispor, son hafta tüm maçlardan 16 dakika sonra biten karşılaşmada Fenerbahçe ile berabere kalarak ligde kalmış, Gaziantepspor'a 1-0 yenilen Malatyaspor ise Süper Ligden düşen takımlardan biri olmuştu.

"ŞİKE BULGUSUNA RASTLANMADI"
Federasyonun, 11 Aralık Pazartesi günü Mersin'deki toplantısından sonra yapılan ve federasyonun internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

"Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün Mersin’de yaptığı toplantıda, 26.05.2001 tarihinde oynanan Samsunspor-Fenerbahçe maçına yönelik şike iddialarının “İlgililerin başvurusu halinde, olayın soruşturma zaman aşımına ugraması nedeniyle disiplin talimatı hükümlerinin uygulanmaması” kaydıyla, özel bir soruşturma yapılmasını kararlaştırdı.

Yönetim Kurulu konuya ilişkin iddialara ilişkin Hukuk Kurulu raporu üzerinde yaptığı incelemede, söz konusu maçın oynandığı tarihte 1 Kasım 1992 tarihli Futbol Disiplin Talimatı’nın yürürlükte olduğunu, bu talimatın “Hileli ve Danışıklı Futbol Müsabakası” başlıklı 38. ve “Sair Hallerde Menfaat” başlıklı 40. maddelerinin, aynı dönemde yürürlükte bulunan “Soruşturma ve Ceza Zaman Aşımı” başlıklı 68. madde uyarınca, uygulanmasının hukuken mümkün olmadığı görüşünde birleşti. Yönetim Kurulu, özellikle Fenerbahçe Spor Kulübü’nün somut iddialar henüz ortaya çıkmadan Türkiye Futbol Federasyonu’na sunmuş olduğu “haklarındaki iddiaların incelenmesi” talebi gözönünde tutularak, Fenerbahçe Spor Kulübü’ne yazı yazılmasını uygun gördü. Olayın geçtiği tarihteki talimat hükümlerini dikkate alarak, 68. madde uyarınca o tarihte 3 yıl olan soruşturma zaman aşımı nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu’nun hukuki sonuçlar doğurmaması kaydıyla Fenerbahçe Spor Kulübü’ne somut iddiaların incelenmesinin talep edip etmediğinin sorulmasına karar verdi.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Şike Araştırma Kurulu’nun 23.04.2006 tarihinde oynanan Samsunspor-MKE Ankaragücü ve 14.05.2006 tarihinde yapılan Gaziantepspor-Malatyaspor maçlarına yönelik iddiaların soruşturarak hazırladığı ve şike bulgusuna rastlanmadığını belirttiği raporları da onadı..."

MALATYA'YI İLGİLENDİREN OLAYLARIN GEÇMİŞİ..
Geçtiğimiz sezonun bitmesinin ardından, Samsunspor eski başkanının Samsun- Ankaragücü maçıyla ilgili Ankaragücü'nden şike teklifi yapıldığı iddiaları büyük yankı yaratmıştı. Ayrıca Malatyaspor Kulübü'nün, 2-1 Denizli'nin galibiyetiyle sonuçlanan Rize- Denizli maçının, küme düşmeme mücadelesi veren takımların maçlarının dışındaki bir zamanda oynanması, naklen yayınlanmaması, ev sahibi takımın bir oyuncusunun görüntülere yansıyan "takımının attığı gol üzüntüsü" nedeniyle, 17 Mayıs tarihinde "şike" incelemesi yapılması için yaptığı başvuruyla ilgili sonucun da yeraldığı federasyon açıklaması özetle şöyleydi:

"..Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu şike iddialarını soruşturmak üzere yeni bir araştırma kurulu oluşturdu. Bu kurul, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun re’sen verdiği kararla Samsunspor – MKE Ankaragücü maçını inceleyecek. Ayrıca aynı kurul Malatyaspor’un başvurusu üzerine Gaziantepspor – Malatyaspor maçında, Malatyasporlu futbolcular Zdenek Senkerik, Jiri Homola, Jiri Masek’e yönelik “Denizlispor lehine hileli ve danışıklı oynadılar” iddiasını da soruşturacak.

Bu arada, daha önce oluşturulan ve Çaykur Rizespor – Denizlispor maçını inceleyen kurul, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’na hazırladığı raporu iletmişti. Yönetim Kurulu da rapordaki “Söz konusu müsabakada şike bulgusuna rastlanmamıştır” görüşü doğrultusunda karar vermişti.

Rize'deki Rizespor- Denizlispor maçından yansıyan, takımının attığı gole üzülen Rizeli oyuncu görüntüsü Malatyaspor'u kuşkulandırmıştı. Bu pozisyonda, Denizlispor'un 2. golünü kaydettiği penaltıya neden olan 15 forma numaralı Mısırlı oyuncu Bashir, takımının yediği golden hemen sonra, takım arkadaşının attığı gol üzerine iki eliyle başını tutuyor ve "garip" bir duyguyu yansıtıyordu. TRT'nin Spor Yorumcusu Zeki Çol da, bu görüntüyü "ilginç" diye nitelendirdi ve tekrar tekrar ekrana getirtti. Bu görüntülerde, konuk takıma bir penaltı kazandıran, kendi takımının golüne adeta üzülen bir futbolcu olarak Bashir yeralıyordu. Takımının attığı gole "üzülmeden" birkaç dakika önce de bir penaltı yapıp, Denizlispor'un gol atmasına neden olan Mısırlı oyuncunun "maçın ruhunu" yansıtan bu görüntüsünün kaydedildiği maçı Denizlispor 2-1 kazandı.

FOTO: TFF'nin 11 Aralık tarihli Mersin toplantısından.. (İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız